עוגת שלושת הגבינות

שבועות עבר אבל זו בהחלט לא סיבה להפסיק להכין מנות חלביות.
הסיבה הנוספת היא כמויות גבינה שנשארו לנו במקרר (אולי כבר לא נשאר לכם, אבל אני התחלתי לכתוב את הפוסט כמה ימים אחרי שבועות), ואם לא נשאר לכם, העוגה שאציג לכם כאן שווה שתקנו את כל המצרכים הדרושים בשבילה. מדובר בעוגה קיצית שמשלבת בתוכה מתיקות ורכות של גבינה וחמיצות של משמשים.


בואו נעבור למתכון:

זמן הכנה: 20 דקות
זמן אפיה: 50 דקות

כמות מנות: 12 מנות
תבנית: תבנית עגולה עם חור (קוגלהוף)

מרכיבים:
גביע גבינה לבנה 5%
גביע גבינת נפוליאון 16%
100 גר' גבינת ריקוטה (ניתן להחליף בגבינה לבנה)
4 ביצים
2 כוסות קמח תופח
3/4 כוס סוכר
כפית תמצית וניל או שקית סוכר וניל
4 משמשים חמצמצים
תפוח ירוק חמצמץ

אופן הכנה:
  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  2. שמים את כל הגבינות, סוכר ותמצית וניל בקערת מיקסר ומערבלים עם מיקסר.
  3. מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבל.
  4. מנפים את הקמח לקערה נפרדת, מוסיפים בהדרגה תוך ערבול של הבלילה.
  5. משמנים את תבנית האפייה ויוצקים שליש מהבלילה, כך שתכסה את כל התחתית של התבנית.
  6. שוטפים את המשמשים, חוצים ומגלעינים אותם.
  7. שמים את המשמשים על השכבה הראשונה של הבלילה, כך שהחלק החצוי יפנה כלפי מעלה והקליפה מטה (כפי שמתואר בצילום).
  8. יוצקים על המשמשים את השליש השני של הבלילה כך שתכסה את המשמשים.
  9. מורידים את הקליפה מהתפוח וחותכים לקוביות קטנות, מפזרים את הקוביות על השכבה השנייה של הבלילה.

    בשלב זה ניתן להוסיף עוד משמשים.
  10. מכסים את שכבת התפוח בשארית הבלילה.
  11. אופים את העוגה כ-50 דקות, מוציאים מהתנור כשהעוגה יציבה והלמעלה שחום.
  12. ניתן לעוגה להתקרר טיפה ונהפוך אל צלחת ההגשה.
  13. לשם קישוט ניתן לנפות מעל אבקת סוכר.
     
     
     

תגובות

  1. אפשר לשים נקטרינות / אפרסקים במקום המשמשים ?

    השבמחק
    תשובות
    1. נפלאות הבישול24 ביוני 2014 בשעה 11:41

      לא ניסיתי, אבל בטוחה שיצא לא פחות נפלא
      העיקר שימו לב למתיקות של הפרי, יותר טוב ילך כאן פרי חמצמץ
      בהצלחה :)

      מחק
    2. תודה :)... הנקטרינות לאחרונה חמצמצות, אז אני אנסה ואדווח. האפרסקים לרוב מתוקים - אז כנראה שלא יתאים. איך העוגה יוצאת מושלמת כ"כ מסיר הפלא שלך ? לא תמיד מצליחה לשחרר כ"כ יפה. יש לך טיפ ?

      מחק
    3. נפלאות הבישול25 ביוני 2014 בשעה 10:06

      שחרור העוגה מהתבנית תלוי ב3 דברים:
      א. תבנית
      ב. שימון התבנית
      ג. סוג העוגה

      במקרה הזה היה שילוב טוב של 3 הדברים שפירטתי, אבל בעיקר בזכות העוגה, בעוגה הזו מתקבל קרום טיפה קשה באפיה שלא נדבק לתבנית, כשתוציאי את העוגה מהתבנית תהיה לך הרגשה כאילו שהיא פשוט הייתה מונחת שם :)

      מחק

הוסף רשומת תגובה