פאי גבינה ודובדבנים




חג השבועות הינו אחד החגים הטעמים והאהובים עלי, יאמי...
חג בו ניתן להתפרע עם מלא סוגים של גבינות ומוצרים חלביים ללא נקיפות מצפון (או כמעט ללא:)), הרי פעם בשנה מותר גם לאלה שבדיאטה, לא? במיוחד כשיש סיבה כל כך טובה :)
כל שנה יש את המתכונים הקבועים שאני מכינה, למשל עוגת גבינה קלסית (אם כי אני מנסה להכינה בגירסא כמה שיותר דיאטטית, ראו מתכון כאן) איזשהו קיש מלוח (ראו קישור לקיש כרישה, תרד, פטריות, גבינת עזים ועגבניות מיובשות כאן) והשנה החלטתי גם להכין פאי גבינה מתוק עם דובדבנים. כן, כן שוב דובדבנים, אין מה לעשות אני מאוהבת בפירות יער ובמיוחד בדובדבנים, אז תראו כאן עוד הרבה מתכונים איתם :)
קצת על הפאי - החלטתי לשלב גבינה גם בבצק וגם במלית ואת המתיקות לאזן עם החמיצות של הדובדבנים - והתוצאה שיצאה הייתה פשוט מושלמתתתתת!
לדעתי הפאי מאוד קל להכנה, יפה ואין סיבה שיתפקשש שם משהו בדרך, והכי חשוב נראה מיליון דולר (או מיליון דובדבנים :)). אה וכן עוד משהו ששכחתי לומר, אם כל מה שתיארתי עד עכשיו עדיין לא שכנע אתכם לרוץ ולראות האם יש את כל המצרכים כדי להכינו, אז הוא גם טעים סוף הדרך.
טוב, אז עכשיו נראה לי ניתן לעבור למתכון עצמו, אז ככה:

זמן הכנה (כולל אפייה): 90 דק'
כמות מנות: 24 מנות
גודל תבנית: , תבנית פאי 26 ס"מ

רכיבים:
לבצק:
125 גר' גבינת טבורוג 5%
50 ג' חמאה רכה
80 מ"ל חלב (שליש כוס)
70 גר' סוכר (שליש כוס)
ביצה אחת
80 גר' קמח חיטה לבן
10 גר' אבקת אפייה 
תמצית/סוכר וניל

למלית:
500 מ"ל גבינה לבנה 5%
400 מ"ל שמנת חמוצה 15%
200 גר' סוכר (כוס)
2 ביצים
50 גר' קורנפלור (6 כפות)
תמצית/סוכר וניל
350 גר' דובדבנים חמוצים מסוננים מסירופ 

אופן הכנה:

  1. מחממים את התנור ל180 מעלות צלסיוס (אני אפיתי במצב טורבו).
  2. מעבירים את הדובדבנים למסננת ומשאירים אותם שם מעל לצלחת עמוקה עד להרכבת הפאי.
  3. מערבבים את כל המרכיבים של הבצק ללא קמח וללא אבקת אפייה עם מיקסר במהירות איטית עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  4. ממפים בהדרגה, תוך כדי ערבוב הבלילה עם מטרפה ידנית, את הקמח יחד עם אבקת האפייה , כשמתחיל להיווצר בצק, מתחילים ללוש עם הידיים. תזהרו לא להוסיף יותר מדי קמח, אנחנו רוצים לקבל בצק רך. ברגע שהבצק נהיה פחות דביק, עוטפים אותו בניילון נצמד ומעבירים למקפיא לכחצי שעה.
  5. בינתיים נכין את המלית - מערבבים את כל מרכיבי המלית, חוץ מהדובדבנים, עם מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. - יכול להיות יותר קל מזה? :)
  6. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו עד לעובי של 5 מ"מ.
  7. משטחים את הבצק לתבנית אפייה וחותכים את הבצק המיותר מהמסגרת של התבנית.
  8. שופכים את מלית הגבינה על הבצק.
  9. מפזרים מעל את הדובדבנים, מטביעים אותם במלית, אך כך שיראו אותם מלמעלה.
  10. אופים כחצי שעה או עד שהמלית מזהיבה והמלית רוטטת טיפה רק באמצע.
  11. בשום פנים ואופן אל תוציאו את הפאי כל עוד הוא חם, תנו לו להצטנן לגמרי ואז בזהירות תוציאו מהתבנית.
  12. תקררו את הפאי במקרר כ3-4 שעות לפני ההגשה.
  13. ועכשיו ניתן להתענג מכל ביס :)


חג שבועות שמח וטעים לכולכם! 

תגובות