עוגת גזר כשרה לפסח

חג שמח חברים ומועדים לשמחה,
זהו הפסח הראשון שאני נמצאת בבית לאורך כל החג, לא עובדת ולא מטיילת, וכולי שקועה בבבישולים ברמה היומיומית. עם כל האהבה שלי לבישול ולאפייה איני זוכרת תקופה שבה בישלתי ואפיתי ממש ברמה היומיומית לאורך תקופה כה ארוכה.
קורונה אכן משפיעה על חיי כולנו, אך בואו נשתדל להישאר חיוביים ואופטימיים ומה יעזור בזה יותר טוב מלפנק את המשפחה (הגרעינית כמובן) במאפים חמים וטעימים. כמובן שתשדלו לשלב את זה גם עם אימוני כושר בבית, כדי שנוכל לעבור דרך פתח הדלת כשהכל יגמר ונרצה לצאת החוצה 😁
היום החלטתי להעלות את המתכון לעוגת גזר טעימה בטירוף וכשרה לפסח.
מדובר בעוגה שאינה "כבדה" וניתן להכין אותה בכל ימי השנה ולא רק בפסח.
המתכון מבוסס על המתכון של מיקי שמו מספרו המקסים "שבתות וחגים" עם שינויים שלי.
אז יאללה בואו ניגש למתכון שיהיה לנו משהו מתוק לצד הקפה של הבוקר 😉

כמות מנות: 8 פרוסות
תבנית: אינגליש קייק באורך 28-30 ס"מ

זמן הכנה: 10 דק' עבודה
זמן אפייה: 30-40 דק'

מרכיבים:
3 ביצים
1 ו1/4 כוס סוכר
תמצית וניל
3/4 כוס שמן קנולה או שמן צמחי אחר
1 כוס כוס קמח מצה דק' לעוגות (בימי חול מחליפים לקמח רגיל, אך מוסיפים בהדרגה, אולי תצטרכו פחות קמח)
1/3 כוס קורנפלור
שקית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/4 כפית ג'ינג'ר טחון
1/4 כפית קינמון
1/4 כפית אגוז מוסקט
3 כוסות גזר מגורר גס
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
1/2 כוס תמרים מגולענים וקצוצים

אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל170 מעלות.
2. במיקסר עם וו גיטרה מערבלים במהירות בינונית את הביצים יחד עם סוכר, שמן ותמצית וניל  (אני השתמשתי ב160 מ"ל של נוזל ביצים, כי לא היו לי ביצים וגם יצא אחלה)
3. מנפים בקערה נפרדת את כל החומרים האבקתיים (קמח מצה, קורנפלור, אבקת אפייה, סודה, קינמון ואגוז מוסקט). טיפ קטן - לפני הוספת עבודה ממליצה לערבב אותה עם כמה טיפות לימון, כדי לנוע את טעם הדודה בתוך העוגה).
4. מוסיפים את תערובת הקמח לקערה המיקסר תוך כדי ערבול איטי.
5. מוסיפים גזר, תמרים ואגוזי מלך ומערבלים לתערובת אחידה.
6. משמנים את התבנית ויוצקים לתוכה את התערובת.
7. אופים כ-40 דק' (עד שהקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש).

בתאבון 🌷

תגובות