קרם קרמל



 
 
קרם קרמל הוא האח התאום של קרם בורולה ושניהם נחשבים לקלאסיקה של המטבח הצרפתי.
קרם קרמל מוכר בעולם גם תחת השם פלאן, ונפוץ לא רק בצרפת אלא במדינות רבות נוספות, למשל בספרד.
להגיד לכם את האמת, הכנתי את הקרם קרמל ממש במקרה, כבר מזמן רציתי להכין קרם ברולה, אך כשהתחלתי לקרוא עליו, ראיתי שיש את הגרסא הפחות שומנית שלו והיא הקרם קרמל. למי שלא יודע - את הקרם ברולה מכינים משמנת מתוקה ואת הקרם קרמל מחלב.
לכן החלטתי ללכת על הגרסא היותר בריאה של הקינוח הצרפתי והפעם הכנתי קרם קרמל, בקרוב אנסה גם את הקרם ברולה ואקדיש גם לו פוסט (אסור לסכסך בין האחים, בסופו של דבר שניהם טעימים להפליא, פשוט כל אחד מיוחד בצורה שונה).
 

אז בואו נעבור למתכון:
 
זמן הכנה: 20 דקות
זמן אפייה: חצי שעה
 
גודל תבנית וכמות מנות: 5-6 תבניות אישיות בקוטר של 7 ס"מ.
 
מרכיבים:
3 ביצים
2 חלמונים
500 מ"ל חלב
80 גר' סוכר
שקית סוכר וניל או כפית תמצית וניל
לקרמל:
100 גר' סוכר
20 מ"ל מים.
 
אופן ההכנה:
  1. נחמם את התנור ל180 מעלות.
  2. נתחיל בהכנת הקרמל:
    1. נשים את הסוכר במחבת עבה ונחמם אותו על אש בינונית תוך ערבוב תמידי.
    2. ברגע שהסוכר נמס לגמרי, נוסיף את המים. שימו לב, כי ברגע שנשפוך את המים הקרמל תתחיל לבעבע, תערבבו מיד, על מנת להפסיק את התגובה הכימית. תוסיפו את המים בכמויות קטנות.
    3. לאחר שהוספתם את המים והקרמל קיבל צבע זהוב יפה תכבו את האש ותשפכו את הקרמל לתבניות. במידה תשאירו את הקרמל על המחבת הוא יתקשה ותצטרכו לחמם אותו מחדש (מה שיכול לשרוף אותו).
  3. לאחר שהקרמל בממתין לנו בתבניות, נעבור להכנת הקרם:
    1. נרתיח את החלב עם הוניל.
    2. נערבב את הביצים עם החלמונים והסוכר בעזרת מטרפה (מדובר בערבוב בלבד ולא בהקצפה). 
    3. נתחיל להוסיף את החלב החם בהדרגה תוך ערבוב לקערה עם הביצים והסוכר. אל תשכחו להוסיף כל פעם כמות קטנה של חלב ולערבב מיד, על מנת שהביצים לא יתבשלו.
    4. לאחר שמסיימים להוסיף את החלב נשפוך את הקרם לתבניות עם הקרמל.
  4. נשים את התבניות עם הקרם בתוך תבנית גדולה עם מים חמים (עד שליש מגובה התבנית) ונכניס לתנור לכ-30 דקות.
  5. נוציא את התבניות מהתנור כאשר הקרם זהוב וטיפה רוטט באמצע.
  6. נשים את הקרם למקרר לפחות לכ-4 שעות ועדיף לילה.
  7. לאחר שהקרם יתקרר מספיק, נוציא את התבניות מהמקרר, נעבור בשולי התבנית עם הסכין ונוודא שלא נשאר קרם מודבק אל התבנית.
  8. נשים על התבנית עם הקרם את הצלחת שנרצה להגיש בה את הקרם, ובזהירות ומהירות נהפוך את התבנית, נרים את התבנית והקרם יישאר על הצלחת, עם קרמל מעל וקרמל נוזלית שפוכה מסביב.

!Bon appétit

תגובות