שבלולי שמרים


חברים, חוזרת אליכם אחרי הפסקה של שנה וחצי מאז פרסום הפוסט האחרון והפעם מקווה שאכן חוזרת ואוכל להתמיד לפרסם את הפוסטים בתדירות יותר גבוהה.
הפסקתי לפסרם את הפוסטים לא כי הפסקתי לבשל ולאפות אלא פשוט מחוסר זמן, סלחו לי :)
אם אתם שואלים מה גרם לי לחזור ולפרסם פוסט זה כמובן המתכון עצמו שתכף ארחיב לגביו, אבל קודם כל אתם, שכן אני רואה שממשיכים להיכנס לבלוג מדי יום מכל העולם. אז תודה לכם על זה :)
עכשיו קצת על המתכון:
את שבלולי השמרים הכנתי לראשונה מלפני כמה שנים טובות, לראשונה ראיתי פוסט על שבלולי שמרים בבלוג מקסים שלצערי הרב לא קיים יותר - ליטלקייק :( ליטל איפה את? מקווה שהכל בסדר ושהבלוג נסגר מחוסר זמן מסיבות טובות, בכל מקרה אני ובטח עוד הרבה אנשים ממש נשמח שתפתחי את הבלוג מחדש.
זה היה בלוג מופלא, הן מבחינת הפוסטים, המתכונים, העיצוב והתמונות.
לא יצא לי להכין את השבלולים האלה כמה שנים וכשבאתי להכין עכשיו, לא זכרתי את המתכון ולכן ניסיתי לשחזר אותו, אגלה לכם כבר עכשיו את הסוף - יצא די טוב ואני וכל מי שאכל מאוד מרוצים מהתוצאה.
אפרסם לכם את גרסת הבצק החלבי והפרווה וגם כמה אופציות למליות.
אז יאללה בואו נתחיל:

זמן הכנה: שעה (לא כולל תפיחה)
כמות מנות - 30 יחידות

רכיבים:
גרסא חלבית:
500 גר' קמח לבן (3.5 כוסות)
5 גר' מלח (כפית שטוחה)
70 גר' סוכר (1/3 כוס) 
50 גר' חמאה
ביצה אחת 
25 גר' שמרים טריים+25 גר' משפר אפייה
160 מ"ל חלב
כף שמן (לשימון בצק לתפיחה טובה) 

גרסת פרווה:
500 גר' קמח לבן (3.5 כוסות)
5 גר' מלח (כפית שטוחה)
70 גר' סוכר (1/3 כוס) 
50 גר' מרגרינה או 3 כפות שמן
ביצה אחת 
25 גר' שמרים טריים+25 גר' משפר אפייה
160 מ"ל מים פושרים
כף שמן (לשימון בצק לתפיחה טובה)

הצעה למליות:
ממרח נוטלה
ממרח עוגיות לוטוס
חמאה מומסת עם סוכר חום וקינמון
ממרח שזיפים

 אופן הכנה:

הכנת הבצק: 
  1. שמים בקערת המיקסר את הקמח, סוכר ושמרים עם משפר אפייה ומערבבים.
  2. מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה ומוסיפים את הביצה ואת השמן/חמאה.
  3. מוסיפים את המלח (חשוב להוסיף את המלח בסוף, כי שמרים "לא אוהבים" מלח).
  4. מוסיפים בהדרגה את המים/חלב תוך כדי הלישה.
  5. לשים את הבצק במשך 10 דק'.
  6. מנתקים את קערת המיקסר מהמיקסר ומוסיפים אל תוכה כף שמן, מוודים ששכבת שמן דקה מכסה את כל הבצק.
  7. מכסים את הקערה עם ניילון נצמד ומשאירים לתפיחה במקום חמים לשעה וחצי.
    יש גרסאות בהן משאירים את הבצק לילה במקרר וגם אז יוצא מעולה.
הכנת השבלולים:  


  1. לאחר שהבצק תפח והכפיל את נפחו מורידים את הניילון ונותנים לו בוקס עדין כדי להוציא את האוויר.
  2. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומרדדם כל חלק למלבן בגודל של 40*30 ס"מ .
  3. מורחים מחצית מהמלבן באחת מהמליות שציינתי למעלה, או בכל מלית אחרת שתרצו.
  4. מכסים את החלק המרוח עם המחצית השנייה של הבצק שלא מרחנו (כמו סגירה של ספר).
  5. עוברים בעדינות עם המערוך, כדי להדק את שתי שכבות הבצק.
  6. חותכים רצועות דקות ברוחב של 1 ס"מ כל אחת.
  7. תופסים את הרצועות משני הצדדים ומסובבים כמו ספירלה, לאחר מכן מתחילים לגלגל מקצה אחד כמו שבלול ומסתירים את הקצה החיצוני מלמטה של השבלול.


  8. שמים את כל המאפים על תבנית שטוחה המכוסה בנייר אפייה ומברישים בביצה טרופה עם מים.
  9. מכניסים את המאפים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל15 דקות.
  10. מוציאים את המאפים כשהם זהובים ויפים.
  11. שומרים את המאפים בכלי אטום עד שלושה ימים - מומלץ לחמם לפני ההגשה.
בתאבון :)

תגובות