עוגה בהשראת במבה נוגט


ימי הולדת הם תמיד סיבה מעולה לעוגה מושקעת וחגיגית, גם אם זה לא ימי הולדת שלכם.
את העוגה הבאה הכנתי ליום הולדת של חברה.
מדובר בעוגת שכבות שוקולד עם קרם חמאת בוטנים (בהחלט עוגה מושחתת, אבל תרשו לעצמכם פרוסה ממנה לפחות פעם בשנה).
טוב, לא אשאיר אתכם במתח, בואו נעבור למתכון :)


כמות מנות: 12 מנות (למרות שתלוי בגודל הפרוסות ;)
תבנית: עגולה 22 ס"מ
רכיבים:
לבצק העוגה:
7 ביצים מופרדות
קורט מלח
3/4 כוס סוכר
כפית תמצית וניל או שקית סוכר וניל
2-3 כפות קקאו
כוס קמח לבן
שקית אבקת אפיה
לסירופ קפה וברנדי:
כפית אבקת קפה
חצי כוס מים רותחים
כפית וחצי ברנדי
לקרם חמאת בוטנים:
חצי צנצנת חמאת בוטנים
חבילת גבינת נפוליאון 28%
50 גר' חמאה
חבילת שמנת מתוקה 32%

אופן הכנה:
  1. נתחיל בהכנת השכבות:
    1. נחמם את התנור ל-175 מעלות.
    2. מקציפים את החלבונים במשך כ-5 דק', מתחילים במהירות איטית ולאט לאט מגבירים אותה עד למהירות המקסימלית (מומלץ להוסיף קורט מלח להקצפה טובה יותר).
      P.S. תראו איזה תמונות יפות של הפרדת החלמונים מהחלבונים יצאו (הייתי חייבת לשתף):


    3. מוסיפים לחלבונים בהדרגה את הסוכר ותמצית הוניל תוך כדי הערבול במהירות נמוכה-בינונית.
    4. מוסיפים לבלילה את החלמונים וממשיכים בערבול במהירות נמוכה-בינונית עד להטמעתם.
    5. מכבים את המיקסר, מנפים את הקמח, אבקת האפייה וקקאו לקערה נפרדת.
    6. מעבירים בהדרגה את החומרים היבשים לקערה עם הבלילה תוך כדי ערבוב עם מרית.
    7. נעטוף את התבנית עם נייר אפייה, נרסס אותה עם תרסיס שמן (או שנשמן עם שמן רגיל) ונשוף לתוכה את בלילת הבצק.
    8. אופים את העוגה במשך 30-40 דקות.
    9. מוציאים את העוגה מהתנור, משאירים להתקררות של כ-10 דק', לאחר מכן נוציא מהתבנית ונעביר לצינון מלא על רשת צינון.

  2. בינתיים מכינים את הקרם:
    1. נשים בקערה את חמאת הבוטנים, אבקת הסוכר וגבינת נפוליאון ונערבב עם מרית או במיקסר עם וו גיטרה.
    2. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה.
    3. נעביר בהדרגה את השמנת המוקצפת לתמיסת חמאת הבוטנים והגבינה, נערבב בזהירות, תוך כדי שמירה על קרם אוורירי.
  3. הכנת סירופ קפה וברנדי:
    1. נערבב כפית קפה שטוחה בחצי כוס מים רותחים ונניח להתקרר.
    2. לאחר הקירור של הרפה נוסיף לתוכו כפית-כפית וחצי ברנדי ונערבב.
  4. הרכבה ועיצוב:
    1. לאחר צינון מלא של העוגה, ניקח סכין לחם, נשים את היד על מרכז העוגה, נכניס את הסכין מהצד עד למרכז העוגה ונסובב את הסכין עד לחיתוך המלא. (בסוף נקבל שתי שכבות עגולות שוות בעובי).
    2. נניח את שכבת העוגה התחתונה על צלחת ההגשה ונרטיב אותה באמצעות כפית עם סירופ קפה וברנדי שהכנו מקודם (נרטיב את כל שטח העוגה, אבל שימו לב, לא להרטיב את על המידה, אנחנו לא רוצים לקבל עוגה ספוגה בנוזל).
    3. לאחר מכן מורחים את העוגה במחצית מכמות הקרם.
    4. מניחים שכבת עוגה נוספת וחוזרים על פעולות ההרטבה ומריחה בקרם.
    5. מקשטים את העוגה בפצפוצי שוקולד ומכניסים למקרר ללילה (או לפחות 6 שעות).
    6. פורסים ומגישים:)


יום הולדת שמח!

תגובות