עוגיות קיציות, רכות וטעימות.
ילדים ישמחו לעזור לכם בהכנתם, ויאהבו את הצבע הורוד של קליפתם שמבצבץ מתוך העוגיות כאבני חן יקרות.
זהו מתכון נוסף מספרה של מרתה סטיוארט עם שינויים קלים שלי.
והמסקנה שהגעתי אליה חברה - יש כל כך הרבה סוגי עוגיות, כנראה שלא פחות מכמות סוגי העוגות.
אף פעם לא חשבתי להכין עוגיות עם פירות טריים, מאפינס מכינים הרבה עם פירות, גם עוגות, אבל עוגיות? זה חידוש בשבילי, אבל חידוש מעולה! מה שמוכיח שוב ושוב שיש עולם ענק וחסר גבולות של בישול ואפייה, וצריך לנסות, לנסות ושוב לנסות - ולכו תדעו אולי תכינו את המנה שתכנס להיסטוריה.
המסקנה השנייה (היא לא חידוש, פשוט מוכיחה את עצמה כל פעם מחדש) היא שהמנה לא צריכה להיות מורכבת בכלל כדי שתהיה מוצלחת, לרוב דווקא המנות הקלות וזריזות ביותר הן האהובות והטעימות (לא אמרתי שצריך לוותר על המנות המורכבות).
בואו נעבור למתכון:
זמן הכנה: 10-15 דק'
זמן אפייה: 15 דק'
כמות מנות: 20 עוגיות
מרכיבים:
100 גר' חמאה רכה
חצי כוס סוכר לבן
כפית תמצית וניל או שקית סוכר וניל
1 ביצה
1 ביצה
קורט מלח
2 כוסות קמח
שקית אבקת אפייה
2 אפרסקים
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- שמים בקערת מיקסר את החמאה, הסוכר ותמצית הוניל בקערת מיקסר ומערבלים עם וו גיטרה כ-3 דקות לקרם אוורירי.
- מוסיפים לקרם חמאה וסוכר את הביצה וממשיכים לערבל עוד כדקה.
- מנפים ביחד את הקמח ואבקת האפיה לקערה נקיה, מוסיפים את המלח ומעבירים את תערובת הקמח הזו לקערת המיקסר, מערבלים ביחד עם קרם חמאה וביצה עד לקבלת בצק אחיד.
- שוטפים את האפרסקים, מייבשים עם מגבת נייר, חותכים כל אפרסק ל2 חצאים, מוציאים את הגלעין וחותכים לקוביות בגודל של כ-1 ס"מ.
- מוסיפים את קוביות האפרסקים לקערת המיקסר עם הבצק ומערבבים עם מרית (לא עם מיקסר, אנחנו לא רוצים למעוך את האפרסקים).
- מניחים את הבצק עם כף על תבנית אפייה שטוחה ומרופדת בנייר אפייה. משאירים מרווח של כ-3-4 ס"מ בין העוגיות.
- אופים את העוגיות 10-15 דקות, עד שהעוגיות תופחות ומזהיבות.
- אחרי האפייה מצננים את העוגיות כ-2 דק' על גבי משטח האפייה ולאחר מכן מעבירים לצינון מלא על גבי רשת צינון.
- שומרים את העוגיות בכלי אטום עד יומיים (אל תשכחו, כי מדובר בימים חמים), אבל את תדאגו אין מצב שהן לא מחוסלות תוך יומיים (רוב הסיכויים עוד באותו היום).
תגובות
הוסף רשומת תגובה