כל אתרי האוכל, פורומים, קבוצות בפייסבוק ובלוגים בישוליים עסוקים בשבועות האחרונים במתכונים לשבועות.
החלטתי לא להיות שונה בכך ואחרי פרסום פוסט על פיצה (שבדרך כלל לא מתקשרת לנו ישר עם שבועות) לפרסם פוסט שבעותי במיוחד, ולא סתם שבועותי אלא על מלכת השבועות בכבודה ובעצמה - עוגת גבינה ! (תודו שאני יצירתית P= ).
יש מלא, מלא ואריאציות לעוגות גבינה, ונראה לי שמדינתנו הקטנטונת יכולה לשבור שיאים בכמות המתכונים המומצאים כל שנה בזכות חג השבועות. חג השבועות הינו חג אתיר קלוריות בזכות ריבוי הגבינות שלו (שלרוב גם מלוות בבצקים) ויחד עם זאת אנחנו נמצאים בתחילת עונת הרחצה וכדאי שנוריד את הקילוגרמים שהעלנו בחורף ולא נעלה עוד כמה נוספים, לכן אציג לכם מתכון לעוגת גבינה אפויה קלאסית אבל די דיאטטית. אולי לא נוריד בעזרתה ממשקלינו, אבל לפחות לא נעלה במשקל בזכות פרוסה או שתיים ממנה. ותאמינו לי או לא הדל שומניות שלה וכמות סוכר מופחתת לא פוגעות בכלל בטעמה המקסים.
טוב אז בואו נעבור למתכון:
תבנית: תבנית עגולה בקוטר של 24 ס"מ
כמות מנות: 10-12 מנות
זמן הכנה: רבע שעה (יחד עם אפייה והקירור יממה)
זמן אפיה: שעה וחצי
מרכיבים:
לעוגה:
750 גר' גבינה לבנה 5% או 9% (ממליצה לקחת 2 חבילות של 9% וחבילה אחת של 5%)
גביע יוגורט 3%
5 ביצים
חצי כוס וכף סוכר לבן
50 גר' פודינג וניל
3 כפות קורנפלור
כפית תמצית וניל או שקית סוכר וניל
לציפוי:
חבילת שמנת חמוצה
כף פודינג וניל
פירות יער לקישוט
אופן הכנה:
- נחמם את התנור ל-170 מעלות ונכניס בתחתית התנור תבנית עם מים.
- נפריד את את החלבונים מהחלמונים, נעביר את החלבונים לקערת מיקסר ואת החלבונים נשאיר בקערה השנייה.
- נקציף את החלבונים עד לקבלת קצף יציב.
- ננמיך את מהירות המיקסר ונוסיף את הסוכר בהדרגה תוך כדי ערבול. לאחר מכן נוסיף את תמצית הוניל.
- נמשיך לערבל את החלבונים עד להטמעת כל הסוכר.
- נוסיף לחלמונים את הגבינה, פודינג וקורנפלור ונערבב עם מטרפה ידנית.
- נתחיל בהוספה הדרגתית של החלבונים לתערובת הגבינות, נערבב בזהירות עם מרית לאחר כל הוספה, עד שלא נעביר את כל החלבנים.
- נגזור את נייר האפייה (עיגול בקוטר התבנית, ושני פסים לצדדים) ונשים בתבנית האפייה.
- נעביר את התערובת האוורירית שהתקבלה לתבנית האפייה וניישר בעזרת מרית.
- נכניס לתנור שחומם מראש ל170 מעלות לכ-10 דקות.
- לאחר 10 דקות ננמיך את חום התנור ל-150 מעלות ונאפה אותה עוד כשעה ו-20 דקות-שעה וחצי.
- נוציא את העוגה כשהיא יציבה בשוליים ורוטטת במרכז.
- ניתן לעוגה להתקרר, כשתתקרר עד לטמפרטורת החדר נכניס אותה למקרר לקירור של כ-8 שעות.
- לאחר שהעוגה קרה לגמרי נתחיל בהכנת הציפוי:
- נערבל במיקסר את השמנת החמוצה יחד עם אבקת סוכר ופודינג וניל.
- נוציא את העוגה מהתבנית ונהפוך על צלחת ההגשה.
- נמרח את העוגה בציפוי שהכנו.
- ונפזר עליה פירות יער לפי העדפותינו (אני השתמשתי בחמוציות).
תגובות
הוסף רשומת תגובה