עוגת נקטרינות הפוכה

 
השרב הגיע ואיתו הנקטרינות הראשונות לעונה, אולם קצת חמצמצות בינתיים אך מושלמות לעוגה.
לכן החלטתי להכין עוגת נקטרינות הפוכה, השילוב של החמוץ-מתוק יגרום למשחק טעמים מופלא בפה.


איך אפשר לעבור ליד נקטרינות כה יפות?
לעוגה הפוכה ניתן לעשות בצק עלים ואז נקבל את הטארט טאטן או בצק של עוגת חמאה הכי בסיסית או עוגת פרווה בחושה.
אם לדבר קצת על ההיסטוריה של עוגות הפוכות אז האמא, או יותר נכון האבא במקרה הזה, שלהן הינו טארט טאטן שהזכרתי מעלה. טארט טאטן הוכן לראשונה בצרפת בסוף המאה ה-19 על ידי אחת מאחיות טאטן (אחיות טאטן היו בעלות של בית מלון בצרפת). סטפני טאטן בישלה את מלית התפוחים, בשביל הפאי, במחבת עם חמאה וסוכר וראתה שזה מתחיל להישרף, אז כיבתה את האש, כיסתה את המלית בבצק והכניסה את המחבט לתנור. לאחר האפייה היא הפכה את הטארט כך שהתפוחים יהיו למעלה, והטארט הפך לקינוח מסורתי של המלון. אולי גם לפני האחיות טאטן מישהו חשב על הגרסא המקסימה הזו של עוגת פירות הפוכה אבל בהחלט לא קיבל את התהילה של אחיות טאטן. מאז החלו ואריאציות רבות לעוגות הפוכות עם מליות הכי מגוונות (החל מתפוחים ועד לחצילים) ועם סוגי בצק שונים.
הפעם הכנתי בצק חמאתי.
 
להלן המתכון:
תבנית: תבנית קפיצית 24 ס"מ
כמות מנות: 10 מנות
 
זמן הכנה: 20 דקות
זמן אפייה: 35-40 דקות
 
רכיבים:
לשכבת הנקטרינות:
70 גרם חמאה
2/3 כוס סוכר לבן
8-9 נקטרינות חצויות ומגולענות
לבצק:
 80 גר' חמאה
2/3 כוס סוכר לבן
1 כפית תמצית וניל או שקית סוכר וניל
2 ביצים
1.5 כוסות קמח תופח
1/2 כוס (80 מ"ל) חלב
 
אופן הכנה:
  1. נחמם את התנור ל-180 מעלות צלסיוס.
  2. נגזור מנייר אפייה עיגול בקוטר של תבנית אפייה, ושני פסים לדפנות התבנית, ונעטוף את התבנית מבפנים, מבחוץ, נעטוף את התבנית עם נייר אלומיניום, על מנת שחמאה לא תנזל בזמן האפיה.
  3. חוצים את הנקטרינות.
  4. נשים במחבט כבדה או סיר עבה את החמאה עם הסוכר, ונמיס את החמאה תוך כדי ערבוב מתמיד על מנת שלא ישרף על אש נמוכה.לאחר שכל החמאה נמסה והסוכר הפך לשקוף ומעורבב עם החמאה נכבה את האש.
  5. נעביר את החמאה עם הסוכר לתבנית האפייה, ונמרח עם שפכטל או מרית כך שתתקבל שכבה אחידה.
  6. מעל לשכבת הסוכר והחמאה נשים את הנקטרינות עם הקליפה מעלה והחלק החצוי מטה, כך שיתפסו את כל השטח.
  7. כעת נעבור להכנת הבצק - נשים את החמאה, את הסוכר ואת תמצית הוניל לקערת המיקסר, נערבב עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת אחידה ואוורירית.
  8. כעת נוסיף את הביצים ונשיך לערבב עד להטמעתם המלאה.

  9. מנפים את הקמח לקערה נפרדת, נוסיף את הקמח והחלב לקערת המיקסר לסירוגין.


  10. נמרח את תערובת הבצק על הנקטרינות, כך שיכסה את כל שכבת הנקטרינות ונכניס לתנור לכ-35-40 דקות.

  11. מוציאים את העוגה כאשר הלמעלה שלה זהוב, והקיסם יוצא עם פירורים יבשים.
  12. מצננים את העוגה בתבנית כ-5-10 דקות ולאחר מכן הופכים על צלחת הגשה.

 
בתאבון :) 
 
 
 
 
 

תגובות