פיתות, פיתות - תכינו סלטים!


בין יום העצמאות לל"ג בעומר החלטתי לפרסם פוסט על הלחם המשותף להם. ללא פיתה לא עובר שום פיקניק או על האש, הילדים אוכלים סנדויצ'ים איתה בארוחת 10:00, ושלא נדבר על הרומנים שהיא מנהלת עם שוארמה, פלאפל וחומוס.
פיתה הינה לחם נפוץ בארצינו ולא רק, האהבה אליה התפשטה מהר מאוד לכל העולם.

פיתה בהחלטת טומנת איזשהו קסם באפייתה, מבצק שטוח אנו מקבלים כדור מנופח עם כיס באמצע תוך כמה דקות בודדות. אז בואו נבין איך זה קורה, הרי אין דבר יותר מקסים מלחם טרי וחם מהתנור.
את המתכון הזה מצאתי בספרה של סמדר זורע-ברמק "על הלחם לבדו".

זמן הכנה: שעתיים-שעתיים וחצי (אל תבהלו מזמן ההכנה, רוב הזמן הן תופחות).
זמן אפייה: 5 דקות.

כמות מנות: 10 מנות
תבנית: תבנית תנור שטוחה.

מרכיבים:
3 וחצי כוסות וכף קמח לבן (500 גר')
3/4 כפיות מלח
1 כפית סוכר
3/4 כפות שמרים יבשים
1 וחצי כפות שמן (לדעתי עדיף שמן זית)
1 וחצי כוסות מים (יכול להיות שתצטרכו טיפה פחות או יותר, תלוי בסוג החיטה ממנו עשוי הקמח).

אופן הכנה:
  1. מחממים את התנור ל-240-250 מעלות.
    חשוב! חשוב! חשוב! כדי שנקבל פיתות בעלות כיס, הן חייבות לקבל מכת חום חזקה מאוד, לכן טמפרטורת התנור חייבת להיות כמעט מקסימלית.
  2. מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים מלח, סוכר ושמרים, מערבבים כך שיתפזר באופן אחיד.
  3. מוסיפים את השמן והמים, מתחיל ללוש עד שמתקבל בצק אחיד ורך שנפרד מדפנות הקערה.
    כאן יש לי שתי הערות:
    1. אל תוסיפו ישר את כל המים, ממליצה להוסיף בהתחלה כוס-כוס ורבע ולראות איך מתגבש הבצק, במידה ולא מספיק להוסיף עוד.
    2. את הלישה אפשר לבצע ידנית או במיקסר, אני אישית אוהבת לעבוד עם בצק שמרים באופן ידני, אבל תבחרו את הדרך שנוחה לכם. בד"כ במתכונים מדריכים ללוש במיקסר במהירות איטית כ6-8 דקות. שימו לב, כי במידה ותבחרו את שיטת המיקסר, מומלץ להכפיל את הכמויות, על מנת שהבצק לא ישאר בתחתית הקערה והוו לישה יוכל להגיע אליו.
  4. מכסים את הקערה במגבת לחה או ניילון נצמד ומשאירים אותו במקום חם למשך שעה-שעתיים (עד שמכפיל את נפחו).
  5. מוציאים את האוויר מהבצק, ושמים אותו על משטח מקומח קלות.
  6. מחלקים את הבצק ל-10 כדורים.
  7. לוקחים כל כדור ומרדדים לעיגול בגובה של כ-0.5 ס"מ ובקוטר של 15 ס"מ.
  8. מניחים את הפיתות על נייר אפייה, מכסים במגבת לחה ומשאירים לתפיחה נוספת למשך של כ-15 דקות.
  9. בזמן שהפיתות תופחות על נייר אפייה, מכניסים את משטח/תבנית האפייה לתנור החם.
  10. מוציאים את משטח/תבנית האפייה מהתנור (תזהרו לוהט מאוד!!!), מעבירים את הפיתות בזהירות עם נייר האפייה שעליו הן מונחות לתבנית שחוממה (שוב אל תשכחו שהתבנית לוהטת, תזהרו לא לגעת) ומכניסים ישר לתנור.
    באופן כזה הפיתות יקבלו מכת חום כפולה, הן מהמשטח שעליו הן מונחות והן מהחום בתנור ונקבל פיתות נפוחות בעלות כיס רחב, כמו שרצינו :).
  11. אופים את הפיתות במשך כ-5 דקות, מומלץ לעקוב אחרי תהליך התפיחה ויצירת הכיס בתנור.

    בתאבון :)
     
 
 
     

תגובות