עוגת דובדבנים



יש לי כנראה איזשהו קטע עם הדובדבנים, מכיוון וזה כבר הפוסט השני שלי איתם.
למרות שעכשיו לא העונה שלהם, דובדבנים משומרים עושים אחלה עבודה ומביאים לנו טעם חמוץ מתוק (יאמי:)).
את העוגה הזו אפיתי לכבוד אירוע משפחתי, ומה שנתן לי את ההשראה זה עוגת השזיפים ההפוכה של חן שוקרון המקסימה. במקום לשים את הפירות בתחתית החלטתי לערבב עם כל הבלילה והתוצאה שיצאה - עוגה עסיסית וטעימה עם נגיעות של דובדבנים חמצמצים.


אז בואו נעבור למתכון:

זמן עבודה: רבע שעה
זמן אפיה: 45 דקות

גודל תבנית: 24 ס"מ
כמות מנות: 12 מנות

מצרכים:
75 גר' חמאה רכה (בטמפ' החדר)
3/4 כוס סוכר פחות שתי כפות
כפית תמצית וניל או שקית סוכר וניל
2 ביצים
1 ו2/3 כוס קמח
אבקת אפיה
חצי כוס חלב
350 גר' דובדבנים משומרים (משקל לאחר הסינון).

אופן הכנה:
 
  1. נחמם את התנור ל175 מעלות.
  2. נשים בקערת מיקסר את החמאה עם הסוכר ווניל, נערבב עם וו גיטרה.
  3. נוסיף את הביצים ונמשיך לערבל עם מיקסר.
  4. ננפה את הקמח עם אבקת הסוכר לקערה נפרדת.
  5. נשפוך מחצית מכמות הקמח לקערה עם הבלילה ונמשיך לערבל, לאחר מכן נשפוך את כל החלב, נמשיך לערבל ולבסוף נשפוך את מחצית הקמח השנייה, נערבל עד להטמעת הקמח בבלילה ונעצור את הערבול של המיקסר.

    הערה חשובה - תמיד לאחר הוספת הקמח לבלילה תעצרו את המיקסר, ותערבבו את הבלילה עם המרית בתנועות סיבוביות מתחתית הקערה, כך שתטמיעו את כל הקמח שמתחבא שם בתוך הבלילה.


  6. נוסיף לבלילה את הדובדבנים המסוננים מהנוזלים נוסיף אותם לבלילה, נערבב בזהירות בעזרת המרית כך שלא נמעך את הדובדבנים.



  7. נגזור את נייר האפייה ונעטוף את התבנית, נשמן את התבנית בעזרת תרסיס שמן ונעביר את הבלילה לתבנית. ניישר את הבלילה ונכניס לתנור לכ-45 מעלות.



בתאבון :)

 

תגובות