עוגיות קוקוס

 
 
אולם פסח כבר מאחורינו, לא יכולתי  להתאפק שלא לשתף את המתכון הפשוט הזה לעוגיות קוקוס.
אך שהפשטות שלכם לא תטעה אתכם, היא בשום פנים ואופן לא מעידה על טעמו.
עוגיות קוקוס נהיה קינוח מסורתי בפסח, אבל אף אחד לא מונע מאיתנו להכין ולאכול אותם גם לאורך כל השנה.
לעוגיות אלה יספיקו 3 מרכיבים בלבד (בלי להחשיב את וניל), אך טעמם יהיו כמו בקונדיטוריה.
לכן אם החברים שלהם הופיעו בפתח ביתכם בהפתעה,העוגיות האלה יהיו לעזר לכם.

להלן המתכון:

זמן עבודה: 10 דקות 
זמן אפייה: 15 דקות
כמות עוגיות: 12-14 עוגיות

מרכיבים:
3 חלבונים
2/3 כוס סוכר
200 גרם קוקוס טחון
שקית סוכר וניל או חצי כפית וניל נוזלית

אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-175 מעלות.
  2. מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף יציב.
  3. מוסיפים את הסוכר וסוכר וניל (או וניל נוזלי) בהדרגה תוך המשך הקצפה עד להטמעה המלאה שלו.
  4. מוסיפים בהדרגה את הקוקוס ומערבבים את התערובת עם מרית בתנועות סיבוביות, מלמטה למעלה, כך שכל התערובת תתערבב בצורה אחידה.
  5. מעבירים את התערובת לשק זילוף, ומזלפים את העוגיות על נייר אפייה המכסה את התבנית.
  6. אופים את העוגיות במשך כרבע שעה (תתחילו לבדוק אותן אחרי 10 דקות, כי זמן האפייה תלוי בתנור).
בתאבון :)

תגובות