אחת האהבות הגדולות שלי במטבח זו אפיה, יש בתהליך הזה משהו קסום, אלכימאי ומרתק.
החל מהכלים הדרושים לזה, הערבוב של החומרים, הדיוק, התבניות, תפיחה ואפיה בתנור ועד לתוצאה המופלאה הממלא את כל הבית בניחוח טעים, חמים, מנחם, וכמובן פותח תאבון (הרי בואו נהיה כנים -זו המטרה).
וזו אחת הסיבות שהחלטתי לפתוח את הבלוג במתכון של אפיה.
וכדי שלא תגידו שהבלוג הזה נועד למאסטרים באפיה, מתחילה דווקא במתכון זריז שלא יצריך יותר מ10 דקות מזמנכם, ניתן להכין אותו לכל אירוע, למרות הפשטות שלו הטעם והריח יגבו על זה בגדול וכמובן תקבלו המון מחמאות.
אז הנה זה בא - מאפינס קוקוס ודובדבנים!
זמן הכנה: 10 דקות
זמן אפייה: רבע שעה
תבנית: תבנית אפיה של 12 שקעים
כמות: 24 מאפינס בינוניים.
מצרכים:
2 כוסות קמח לבן
2 שקיות אבקת אפיה
80 גרם חמאה רכה
3/4 כוס סוכר לבן
שקית סוכר וניל או כפית תמצית וניל
11/4 כוסות ריוויון
ביצה אחת
1/2 כוס קוקוס טחון
גרידה מחצי לימון
200 גרם פרי יער חמצמץ (דובדבנים/אוכמניות/חמוציות)
1. מחממים את התנור ל200 מעלות צלסיוס (אני אופה את המאפינס במצב טורבו).
2. שמים בקערה גדולה את הקמח, אבקת אפייה וחמאה. מערבבים עד ליצירת תערובת פירורית.
3. מוסיפים את שאר חומרי הגלם חוץ מהפרי יער ומערבבים עד ליצירת עיסה.
4. לאחר מכן מוסיפים את הפירות יער ומערבבים בעדינות, כדי לא למחוץ את הפירות.
5. משמנים את השקעים בתבנית המאפינס וממלאים אותם בעיסה עד לגובה של 1/2 שקע (המאפינס תופחים באפיה ואנו לא רוצים שיגלשו לנו).
6. אופים את המאפינס כרבע שעה, עד שתופחים ומשחימים. ניתן לבדוק האם מוכנים באמצעות קיסם (אמור לצאת עם פירורים יבשים), או שאם מסתכלים על התחתית, אמורה להיות שחומה.
בתאבון יקירים!
המלצה: תכינו את התה בעודם בתנור, אחרת לא תספיקו, ראו הוזהרתם, המאפה המהיר הזה נטרף עוד יותר מהר מזמן הכנתם.
לגיוון: ניתן להשתמש בכל פרי ולא רק בפירות יער, רק אל תשכחו להתאים את כמות הסוכר בהתאם, במידה ומדובר בפרי מתוק, כדאי להפחית את כמות הסוכר (אולם לא מדובר בבלוג של אוכל בריא, אך בואו נסכים שאנו לא רוצים לקבל הרעלת סוכר).
וואווו
השבמחקהמון בהצלחה !!
חברים, אני אישית יכולה להגיד שאני לא אוהבת קוקוס והמאפינס האלו נהדרים!!!
תודה יקירתי :)
מחקוואוו
השבמחקהמון בהצלחה למתכון הראשון !!!
חברה' המאפינס האלו נהדריםםם
נראה מעולה!
השבמחקנראה מעולה!
השבמחק