פשטידת פטריות, כרישה ותרד


פשטידות, פשטידות או לא להיות :)
פשטידה הינה פתרון מושלם ומהיר לארוחת ערב קלילה שכולם יאהבו.
ברוב המאפים משתמשים בשמנים מן החי או מהצמח, אך במתכון הזה אין לנו לא שמן, לא חמאה, לא מיונז ולא מרגרינה, לכן לדעתי מדובר במתכון בריא מאוד. אני אוהבת להשתמש בריוויון בהכנת פשטידות, כי הוא יחסית דל קלוריות, והפשטידות עמו יוצאות מאוד טעימות. ברוב הפשטידות שלי הבצק די דומה (ריוויון, קוטג' או גבינה לבנה או יוגורט, קמח, ביצים ואבקת אפייה) - מאוד פשוט, טעים, וקל.
כאן תוכלו לראות מתכון לפשטידת ברוקולי ובצלים שלי שפרסמתי לפני כשנה וחצי שגרפה מלא מחמאות.

זמן הכנה: 20-25 דק'
זמן אפייה: 40 דק'

גודל תבנית:  31*22 ס"מ
כמות מנות - 12 פרוסות בינוניות

רכיבים:
למלית:
בצל בינוני אחד
כרישה אחת
2 סלסלות פטריות שמפיניון
חבילת עלי תרד שטופים (200 גר')
קורט מלח
לבלילת בצק:
כוס ריוויון
גביע גבינה לבנה 5%
3 ביצים
כוס קמח
10 גר' אבקת אפייה
קורט מלח

  1. הכנת המלית:
    1. חותכים את הבצל ואת הכרישה השטופים ומטגנים עד שהבצל נהיה שקוף.
    2. שוטפים וחותכים את הפטריות (תחתכו בהתאם להעדפותיכם - אם כי אני מעדיפה שירגישו את הפטריות, לכן חותכת גס), מוסיפים את הפטריות למחבת עם הבצל והכרישה.
    3. מוסיפים למחבת עלי לתרד שטופים ממליחים ומערבבים את הכל. מטגנים תוך כדי ערבוב עד שהתרד יאבד מנפחו יתאדו הנוזלים מהמחבת. לאחר מכן מעבירים לכלי נקי לקירור המלית.
  2. מחממים את התנור ל180 מעלות במצב טורבו.
  3. בינתיים מכינים בצק:
    1. מערבבים בקערה באמצעות מטרפה ידנית את כל הרכיבים למעט הקמח ואבקת האפייה.
    2. לאחר מכן מתחילים בהוספה הדרגתית של הקמח ואבקת האפייה תוך כדי הערבוב. עדיף להוסיף את הקמח בכמה פעמים ולערבב אחרי כל הוספה ע"מ שלא ייווצרו גושים בבלילה.
  4. הרכבת הפשטידה:
    1. מורחים את התבנית בשמן ע"מ להקל על הוצאת הפשטידה מהתבנית לאחר האפייה (זכרו כי בבצק אין שמן).
    2. נשפוך מחצית מהבלילה על התבנית ונוודא שהיא מכסה את כל התחתית של התבנית. מעל נשים בשכבה אחידה את המלית ונכסה את הכל עם יתרת הבלילה, כך שתכסה את כל המלית.
  5. אופים את הפשטידה כ-40 דקות עד שתהיה שחומה ויפה. מכיון ובתנור שלי כרגע אין אפייה אחידה, אני החלפתי צד של התבנית באפייה אחרי 20 דק' של אפייה. לכן ממליצה לבדוק את מצבה אחרי כ-20-25 דק' ובמידת הצורך להחליף צד.
בתאבון :)

תגובות