יום חמישי, 24 באפריל 2014

פשטידת ברוקולי ובצלים


או משפחת הפשטידות, היא כה גדולה ובינלאומית שאף אחד לא יודע מאיפה מגיעים שורשיה.
יש האומרים שמקורה בארה"ב במאה ה-19 ויש הטוענים שבצרפת.
מה שבטוח ולא ניתן לוויכוח שהיא נכנסה חזק כמעט לכל מטבחי העולם, כיום קיימים אלפי סוגי פשטידות מרכיבים הכי מגוונים - פשטידות בשר, פשטידות דגים, פשטידות ירקות, פסטה, ועוד...
ישראל לא שונה משאר המדינות באהבתה לפשטידות וחלק מהאנשים אף יקראו לזה מאכל ישראלי.
פשטידה יכולה להתאים לכל אירוע - הן תהיה ארוחה משפחתית או ערב רומנטי, ארוחת ערב קלה וזריזה או תוספת לארוחת צהריים, חגיגית או כפרית, קלילה או יותר מזינה - מלכת הפוסט הזה יכולה להרשות לעצמה כל תחפושת שתרצה ולהתאים את עצמה לכל מטרה שתצטרכו.
איך שהספקתם להבין אחרי כל התשבחות שלי אני מאוד אוהבת פשטידות, יש שם חופש פעולה עצום, ותמיד מתקבלת תוצאה טעימה להפליא. היום החלטתי להקדיש את הפוסט השני שלי בבלוג לפשטידת ברוקולי ובצלים.
להגיד לכם את האמת אני לא אוהבת ברוקולי (או יותר נכון לא אהבתי עד היום), אך מכיוון והחלטתי להרחיב את אופקיי הקולינריים, אני מנסה דברים חדשים או כאלה שלא היו הכי אהובים עלי בעבר ומנסה לתת להם אינטרפרטציה אחרת, ואני חייבת להודות לכם שפה זה הצליח ובגדול (לפחות לטעמי :)).

טוב אז בואו נעבור למתכון עצמו:
(הפעם לא הספקתי לצלם את תהליך ההכנה עצמו, אך מבטיחה להשלים את הפער ולהכניס בקרוב.)

זמן הכנה: חצי שעה
זמן אפייה: 40-50 דקות

תבנית: תבנית מרובעת בגודל 22*31
כמות: 10 מנות

מרכיבים:
600 גר' ברוקולי
בצל בינוני אחד
כרישה אחת
12/3 כוס ריוויון
2 ביצים
2 וחצי כפות קמח
שקית אבקת אפייה
קורט אגוז מוסקט
מלח לפי הטעם
שמן לטיגון קל של הבצלים וברוקולי.
אופציונלי -150 גר' גבינה חצי קשה.

אופן הכנה:
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. חותכים את הכרישה לטבעות ואת הבצל קוצצים.
  3. מחממים מחבת עם שתי כפות שמן ומעבירים לשם את הבצלים עד להזהבה.
  4. מרתיחים מים בסיר, ומעבירים לשם פרחי ברוקולי שטופים, משאירים ל2-3 דקות.
  5. מוציאים את הברוקולי מהמים ומעבירים למחבת, נוסיף קורט מלח לפי הטעם, נכסה את המחבת עם מכסה ונשאיר לכמה דקות לספיגת הטעמים.
  6. בינתיים מכינים את הבלילה:
    נשים בקערה ביצים, ריוויון, קמח, אבקת אפייה, אגוז מוסקט וקורט מלח ונערבב.
  7. נשמן את התבנית, ונתחיל בהרכבת הפשטידה:  קודם כל נשפוך 1/3 מהבלילה על התבנית ונוודא שהיא מכסה את כולה בשכבה אחיזה. לאחר מכן נשים שכבה של בצלים וברוקולי ונשפוך את יתר הבלילה מעליהם. מעל נפזר את הגבינה ונכניס לתנור ל-40-50 דקות. 

בתאבון :)

2 comments:

  1. בקר טוב 1/3 או 2/3 רויון

    השבמחק
    תשובות
    1. נפלאות הבישול23 במאי 2014 בשעה 5:05

      אנונימי צהריים טובים,
      מדובר בכוס ושני שליש ריוויון.
      בהצלחה :)

      מחק

linkwithinn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...