יום שבת, 3 בינואר 2015

סלומון אפוי עם ברוקולי ופטריות


הי חברים,
כפי שכבר הבנתם מהשם של הפוסט נדבר היום על סלומון - מלך הדגים.
אני באופן כללי חובבת הדגים ובמיוחד הסלומון. מדובר במתכון שלי, שנולד מתוך רצון למנה בריאה, צבעונית, יפיפיה וטעימה ביחד ויצא פשוט מושלם ויפהפה :)
לדעתי המנה הזו תתאים כארוחה רומנטית עם בחיר/ת ליבכם.

אז בואו נתחיל:
 
זמן הכנה: 20 דקות
זמן אפייה: 30-40 דקות
 
כמות מנות: 4-5 מנות
תבנית: אני השתמשתי בתבנית מלבנית בגודל 40*20
 
מרכיבים:
פילה דג סלומון 700 גר'
400 גר' ברוקולי
סלסלת פטריות שמפיניון
2 שיני שום
80 מ"ל (1/3 כוס) יין לבן יבש
כף ממרח עגבניות מיובשות
150 מ"ל שמנת מתוקה - אופציונלי
 
אופן הכנה:
  1. מחממים את התנור ל190 מעלות צלסיוס.
  2. שוטפים את הברוקולי ומבשלים במים רותחים ומומלחים כ- 5 דקות. לאחר מכן מסננים ממים ופרידים לפלחים קטנים.
  3. שוטפים את הדג, חותכים לרצועות בעובי של כ-5 ס"מ (בודקים שאין עצמות).
  4. משמנים את התבנית.
  5. חותכים דק את השום ומפזרים בין חתיכות הדג (תשתדלו לשים בין החתיכות ולא מעל, כדי שלא ישרף באפייה).
  6. מורחים את הדג בממרח עגבניות מיובשות. (שימו לב, כי ממרח עגבניות יבשות מלוח ולכן תזהרו עם מלח נוסף. (ניתן להחליף את העבגבניות המיובשות בכל רוטב עגבניות אחר).
  7. מפזרים מעל את הפטריות ואת פלחי הברוקולי (מומלץ לפזר קצת מלח על הפטריות).
  8. משפריצים מעל את היין הלבן בצורה אחידה.
  9. אופציונלי - במידה ורוצים שהמנה תצא יותר עדינה ניתן להוסיף גם שמנת מתוקה. אם מעדיפים להשאיר את המנה פרווה, תתקבל לכם מנת גורמה מצוינת גם ללא השמנת.
  10. זהו, מכניסים את המנה לתנור למשך כחצי שעה.
בתאבון :)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

linkwithinn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...