הי חברים,
כפי שכבר הבנתם מהשם של הפוסט נדבר היום על סלומון - מלך הדגים.
אני באופן כללי חובבת הדגים ובמיוחד הסלומון. מדובר במתכון שלי, שנולד מתוך רצון למנה בריאה, צבעונית, יפיפיה וטעימה ביחד ויצא פשוט מושלם ויפהפה :)
לדעתי המנה הזו תתאים כארוחה רומנטית עם בחיר/ת ליבכם.
אז בואו נתחיל:
זמן הכנה: 20 דקות
זמן אפייה: 30-40 דקות
כמות מנות: 4-5 מנות
תבנית: אני השתמשתי בתבנית מלבנית בגודל 40*20
מרכיבים:
פילה דג סלומון 700 גר'
400 גר' ברוקולי
סלסלת פטריות שמפיניון
2 שיני שום
80 מ"ל (1/3 כוס) יין לבן יבש
כף ממרח עגבניות מיובשות
150 מ"ל שמנת מתוקה - אופציונלי
אופן הכנה:
- מחממים את התנור ל190 מעלות צלסיוס.
- שוטפים את הברוקולי ומבשלים במים רותחים ומומלחים כ- 5 דקות. לאחר מכן מסננים ממים ופרידים לפלחים קטנים.
- שוטפים את הדג, חותכים לרצועות בעובי של כ-5 ס"מ (בודקים שאין עצמות).
- משמנים את התבנית.
- חותכים דק את השום ומפזרים בין חתיכות הדג (תשתדלו לשים בין החתיכות ולא מעל, כדי שלא ישרף באפייה).
- מורחים את הדג בממרח עגבניות מיובשות. (שימו לב, כי ממרח עגבניות יבשות מלוח ולכן תזהרו עם מלח נוסף. (ניתן להחליף את העבגבניות המיובשות בכל רוטב עגבניות אחר).
- מפזרים מעל את הפטריות ואת פלחי הברוקולי (מומלץ לפזר קצת מלח על הפטריות).
- משפריצים מעל את היין הלבן בצורה אחידה.
- אופציונלי - במידה ורוצים שהמנה תצא יותר עדינה ניתן להוסיף גם שמנת מתוקה. אם מעדיפים להשאיר את המנה פרווה, תתקבל לכם מנת גורמה מצוינת גם ללא השמנת.
- זהו, מכניסים את המנה לתנור למשך כחצי שעה.
תגובות
הוסף רשומת תגובה