יום שבת, 13 בדצמבר 2014

קאפקייקס דובדבנים עם שטרויזל


הי חברים,
 
חזרתי אליכם עם מתכון קליל ומהיר לקאפקייקס (או מאפינס, תקראו להם איך שבא לכם) טעימים במיוחד.
כל מי שעוקב אחרי הבלוג שלי כבר איזשהי תקופה או שלפחות יצא לו רפרף בין הפוסטים, בטח כבר שם לב שיש לי חולשה (מוצדקת בעיני) לדובדבנים מכל הסוגים (טריים, קפואים וגם משומרים), כך ש"לא העונה" זה לא תירוץ מבחינתי ואני תמיד אמצא דרך להתפנק ולפנק את יקיריי עם מתכונים שמשלבים דובדבנים.
הפעם החלטתי לשדרג את הקאפקייקס עם "כובע" של שטרויזל, השתמשתי במתכון שטרויזל בסיסי (חמאה, קמח וסוכר), אך בהחלט ניתן לשדרג אותו כפי שיאפשר לכם הדמיון שלכם.
למי שלא יודע שטרויזל זהו ציפוי פירורי בצק ומקורו בגרמניה, הפירורים משמשים לציפוי של עוגות ומאפים.

בואו נעבור למתכון:

זמן הכנה: 15 דק'
זמן אפייה: 15 דק'

כמות מנות: 24 יח' בגודל בינוני
תבנית: תבנית שקעים למאפינס

מרכיבים:

מרכיבים נוזליים:
100 גר' חמאה מומסת
1 כוס (240 מ"ל ) חלב
2 ביצים
כף שמנת חמוצה (לא חייבים)
כפית תמצית וניל

מרכיבים יבשים:
2 וחצי כוסות (2 וחצי כוסות) קמח תופח
3/4 כוס (150 גר') סוכר לבן
קורט מלח

300 גר' דובדבנים משומרים ומסוננים

מרכיבים לשטרויזל:
25 גר' חמאה קרה
2 כפות (24 גר') סוכר
2 כפות (20 גר') קמח

אופן הכנה:
  1. מחממים את התנור ל-190 מעלות צלסיוס.
  2. מערבבים בקערה אחת את כל המרכיבים הנוזליים ובקערה השנייה את המרכיבים היבשים.
  3. תוך ערבוב מוסיפים אל המרכיבים הנוזליים את הקמח והסוכר שערבבנו בקערה השנייה.
  4. לאחר קבלת תערובת אחידה וחלקה מוסיפים את הדובדבנים (שסוננו מראש מהנוזלים) ומערבבים בעדינות כדי לא למחוץ אותם.
  5. משמנים את השקעים של התבנית (ניתן גם לשים מנז'טים בתוך השקעים) וממלאים אותם בעזרת כף.
  6. להכנת השטרויזל מערבבים במעבד מזון את החמאה עם הסוכר ולאחר מכן מוסיפים את הקמח ומממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת פירורית (ניתן לעשות את זה גם בלי מעבד מזון, על ידי ערבוב עם מיקסר ידני, מה שחשוב זה רק לא לערבב יותר מדי).
  7. מפזרים את הפירורים על גבי העיסה בשקעים ומכניסים את התבנית לתנור.
  8. אופים כ-15 דק' (מומלץ להתחיל לבדוק מה מצבם כבר אחרי 10 דק').
  9. שימו לב, כי הפירורים על גבי הקאפקייקס לא אמורים להשחים (מקסימום טיפה להזהיב), הם נשארים בהירים על גבי הקאפקייקס שמשחימים. במידה ופיזרתם כמות גדולה של פירורים שתופסת את כל השטח העליון של הקאפקייקס, תוכלו לבדוק האם הם מוכנים לפי הצבע של הדפנות שלהם, פשוט תוציאו את אחד מהם ותבדקו מה צבעו בתחתית.
בתאבון :)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

linkwithinn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...