סקונס

שלום יקיריי,

לפוסט הזה יש את הסטייל של ארוחת בוקר בריטית, וניחוח של מאפייה באוקספורד סטריט. כשאני מכינה את הסקונס האלה אני מדמיינת לי ארוחת בוקר משפחתית בבית כפרי בפרברי לונדון, כשכל אחד מורח את הסקונס בריבה שאהובה עליו ואוכל אותו לצד קפה, תה או שוקו. איכשהו מצטיירת תמונה נורא פסטורלית, מפנקת ומלאת חיים.

אז למה שגם אנחנו לא נפנק את עצמינו במאפה המהיר והטעים הזה?

למי שלא מכיר Scone זהו לחם בריטי בהכנה מהירה, בהתחלה היו מכינים אותו בגודל של תבנית עגולה בינונית, היו חותכים אותו לפרוסות בצורת משולשים וככה אוכלים. הגרסא היותר נפוצה היום זה סקונס אישיים בצורת עיגולים קטנים ונפוחים.

לבצק של סקונס ניתן להוסיף כל מיני תוספות, כגון פירות יער או פירות יבשים.
נהוג לחתוך את סקונס באמצע ולמרוח אותם בחמאה וריבה, אוכלים אותם לצד שתייה חמה.

כמות מנות: 8 סקונס
תבנית: תבנית שטוחה

זמן הכנה: 10 דקות
זמן אפייה: 15 דקות

מרכיבים:

250 גר' (3/4 1 כוס) קמח תופח
18 גר' (כף וחצי) סוכר
קורט מלח
25 גר' חמאה
180 מ"ל (3/4 כוס) חלב

אופן הכנה:
 
  1. מחממים את התנור ל-220 מעלות צלסיוס (כן, כן, את הסקונס אופים בתנור מחומם היטב מראש בטמפ' גבוהה, החום הגבוה בתנור יסייע לסקונס שלנו להתנפח).
  2. ננפה את הקמח לקערה יבשה, נוסיף מלח וחמאה. נערבב היטב (תוך שפשוף עם האצבעות) עד ליצירת תערובת פירורים.
  3. נוסיף סוכר, ונתחיל בהוספה הדרגתית של חלב, תוך ערבוב עד ליצירת בצק רך.
  4. נפזר קצת קמח על משטח העבודה (שימו לב, שמדובר בכמות קטנה של קמח, בצק של סקונס חייב להיות רך).
  5. נרדד את הבצק לעובי של 1.5-2 ס"מ, ונקרוץ עיגולים בקוטר של 5-6 ס"מ.
  6. נניח את הסקונס על תבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה.
  7. אופים סקונס במשך כ-15 דקות (ממליצה להתחיל לבדוק את מצבם כבר אחרי 10 דק' של אפייה, מכיוון ומשך האפייה תלוי בסוג התנור, כמו כן מומלץ לאפות במצב טורבו).
  8. מוציאים סקונס מהתנור ומעבירים לרשת צינון, ניתן להם להצטנן כ-20 דקות.
  9. מקווה שלא שכחתם להכין ריבה מתאימה לצד הסקונס (או לקנות, אבל תמיד עדיף להכין :)).
 
בתאבון :)
 

תגובות

  1. יופי של מתכון הכנתי יצא מעולה...
    אבקשך להוסיף מתכון לקציצות בקר עם עגבניות (לא מיובשות)

    השבמחק
    תשובות
    1. נפלאות הבישול18 בנובמבר 2014 בשעה 7:47

      אנונימי היקר,
      מבטיחה לפרסם בקרוב מתכון לקציצות, תמשיך לעקוב אחרי הבלוג :)

      מחק

הוסף רשומת תגובה