יום חמישי, 23 באוקטובר 2014

פוקצ'ה


הי חברה,
חוזרת אליכם אחרי הפסקה של חודש וחצי, אבל לא בידיים ריקות אלא עם פוסט איטלקי במיוחד.
לאחרונה החלטתי לפנק את משפחתי בפוקצ'ות טריות וטעימות מעשי ידיי.
פוקצ'ה הינה לחם איטלקי שטוח העשויה מבצק שדומה לבצק פיצה (פוסט על פיצה תמצאו כאן PIZZA).
המרכיבים העיקריים של כל פוקצ'ה הם קמח, שמרים ושמן זית.
יש וריאציות רבות לפוקצ'ות (במיוחד באיטליה, שבה לכל אזור יש מתכון ייחודי שלו לפוקצ'ה), פוקצ'ות דקות ממש או עבות ותפוחות, פוקצ'ות בלי תוספות או עם תוספות מגוונות (פטריות, ירקות, ואף פירות), פוקצ'ות מלוחות ומתוקות.
כל אחד יוכל למצוא את הפוקצ'ה האהובה עליו ואני אציג לכם כאן את הפוקצ'ה האהובה עלי.
אני אוהבת מינימליזם, להרגיש את הטעם של הבצק עצמו (שהוא יהיה הדומיננטי, התוספות לדעתי צריכות רק להעשיר את הטעם ולא להשתלט עליו), ולכן הכנתי פוקצ'ה תפוחה עם מלח גס ורוזמרין.
המתכון נלקח מספרה המקסים של סמדר זורע-ברמק "על הלחם לבדו".
 :)

להלן המתכון:

זמן הכנה: שעתיים
זמן אפייה: חצי שעה

תבנית: תבנית שטוחה
כמות מנות: 3 פוקצ'ות בינוניות

מרכיבים:

לבצק:
4 וחצי כוסות קמח
1 וחצי כפיות מלח
2 כפיות סוכר
3 כפיות שמרים יבשים
4 כפות שמן זית
2 כוסות מים פושרים

להברשה:
2 כפות שמן זית
כף מים

לפיזור מעל:
מלח גס
עלי רוזמרין

אופן הכנה:

1. מנפים את הקמח אל תוך קערה יבשה, מוסיפים את המלח ומערבבים כך שיתפזר באופן אחיד. מוסיפים את הסוכר ואת השמרים ומערבבים שוב.
2. מוסיפים את השמן ואת המים ולשים בוו לישה במהירות איטית כ-5-7 דקות (אם כי אני מעדיפה תמיד לשים בצק שמרים עם הידיים, לדעתי ככה הוא יוצא הכי טוב, שום מיקסר לא יעביר לו אהבתכם והשקעתכם בו).
לפני התפיחה
3. הבצק לאחר הלישה מתקבל טיפה דביק, מכסים את הקערה במגבת לחה או בניילון נצמד ומניחים במקום חמים לכ-40-60 דקות עד שבצק יכפיל את נפחו (ותתפלאו, אבל הוא באמת מכפיל).
אחרי התפיחה

4. מוציאים את האוויר מהבצק, מוציאים את הבצק על משטח טיפה מקומח (לא לשכוח לקמח את הידיים לפני) ולשים אותו טיפה ביד. לאחר מכן מחלקים את הבצק ל3 חלקים שווים.
5. מרדדים כל חלק לעלה בצורת עיגול ובעובי של כ-1 ס"מ ומניחים על תבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה.
6. מכסים את התבנית במגבת לחה או ניילון נצמד ומשאירים לתפיחה במקום חמים לחצי שעה.
לפני התפיחה

 
אחרי התפיחה
תזהרו שניילון נצמד לא ידבק לבצק, לכן במקרה הזה עדיף לכסות במגבת לחה
7. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלסיוס.
8. מורידים את המגבת/ניילון נצמד ועושים גומות בבצק בקוטר של 1 ס"מ.
9. מערבבים את השמן עם המים ומברישים עם זה את הבצק. מפזרים מעל מלח גס ועלי רוזמרין.
10. מכניסים לתחתית התנור תבנית עם מים (מים נדרשים לשם יצירת עדים בתנור החם בעת האפייה מה שיסייע להיווצרות קרום פריך).
11. מכניסים את התבנית עם הבצק לתנור ואופים כ20-30 דקות עד להזהבת הפוקצ'ה.

בתאבון :)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

linkwithinn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...