יום שישי, 25 ביולי 2014

עוגיות גרנולה עם תפוחים וחמוציות


 

חברים ממש קשה לי לכתוב פוסטים עכשיו, ימים נוראים עוברים על מדינתנו, ואיני חושבת שיש מישהו שזה מדלג עליו.
 אני אישית כל רגע שנמצאת בבית לא יכולה להתנתק מהחדשות, לפעמים מרגישה שחייבת להתנתק, אבל לא יכולה לראות משהו אחר. המחשבות שלי עם החיילים הנמצאים עכשיו בעזה, פצועים בב"ח וכמובן עם גיבורים שנפלו ובני משפחותיהם.
אי אפשר לקבל את זה, שנערים כה צעירים, עם כל החיים שלפניהם, החלומות והשאיפות נקטפים בתחילת דרכם.
אני מביעה את צערי למשפחות החללים (לא חושבת שהם קוראים בלוגי אוכל עכשיו, אבל חייבת להביע את רגשותיי) מאחלת החלמה מהירה לפצועים, ומאחלת לחיילים שנמצאים בגזרה שיחזרו שלמים ובריאים.

אבל גם בימים הקשים האלה, אנו זקוקים למשהו שיסיח את דעתנו (ואין מסיח דעת טוב יותר מבישול ואפייה), לכן בחרתי בשביל זה את עוגיות גרנולה, תפוחים וצימוקים לפי המתכון של מרתה סטיוארט עם שינויים שלי. אולי מישהו גם יכין את המנות האלה במסגרת המשלוח לחיילים.
מדובר במתכון קל ומהיר והתוצאה היא עוגיות רכות, נמסות בפה וטעימות (וכן, כן מדובר בעוגיות גרנולה, גם הן יכולות להיות רכות).

קצת על עוגיות שיבלות שועל:
מדובר בעוגיות אוסטרליות, שמן המקורי הוא אנזאק, והוא התקבל בעקבות שליחתם בחבילות לחיילים אוסטרליים וניו זילנדיים במלחמת העולם השנייה, החבילות נשאו את הכיתוב (Australian and New Zealand Army Corps), גיליתי את זה עכשיו במקרה, אבל תסכימו שנורא סימבולי. 

בואו נעבור למתכון:

זמן הכנה: רבע שעה
זמן אפייה: 15 דקות
כמות עוגיות: 25-30

מרכיבים:
50 גר' חמאה
כוס סוכר חום
1כפית תמצית וניל או שקית סוכר וניל
ביצה אחת
2 כוסות שיבולת שועל (לא מהירת הכנה)
כוס וחצי קמח לבן
שקית אבקת אפייה
2 תפוחים
3/4 כוס חמוציות
1/4 כפית מלח

אופן הכנה:
  1. מחממים את התנור ל175 מעלות.
  2. שמים את החמאה, סוכר ותמצית/סוכר וניל לתוך קערת מיקסר.
  3. מערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת קרם אוורירי (כ-3 דק').
  4. מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבל.
  5. מקלפים את התפוחים, מגרדים בפומפיה גסה ומוסיפים לקערת המיקסר.
     
  6. מוסיפים את הקמח המנופה, אבקת אפיה, שיבולת שועל והמלח ומערבלים, עד לקבלת תערובת אחידה (כחצי דקה).
  7. מוסיפים את החמוציות ומערבבים עם מרית.
  8. קורצים כדורים בעזרת כף ומעבירים לתבנית האפייה (נעזרים במרית).
  9. משאירים מרווח של כ-3 ס"מ בין העוגיות.
  10. אופים את העוגיות כרבע שעה, מוציאים אותן בעודן רכות ומשאירים לצינון של כ-5 דק' על גבי תבנית אפייה.
  11. מעבירים לצינון מלא על גבי רשת סינון.
  12. שומרים את העוגיות בכלי אטום, עד 3 ימים (בקיץ העוגיות נשמרות פחות טוב, אבל אל תדאגו במילא יתחסלו תוך יום).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
בתאבון :)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

linkwithinn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...