יום שלישי, 3 ביוני 2014

קיש כרישה, תרד, פטריות, גבינת עזים ועגבניות מיובשות

 
 

קיש או טארט מלוח הוא אחד המאכלים האהובים עלי. אני משתדלת לא להכין אותו לעתים קרובות בגלל כמות הקלוריות שבו, הכנתו לעתים רחוקות גורמת לו להיות עוד יותר טעים וחגיגי.
בדרך כלל חמאה תופסת כ2/3 מכמות הקמח בבצק שלו, אני החלטתי להקטין את הכמות הזו לחצי וקיבלתי בצק לא פחות רך, דק וטעים להפליא.
כמו כן החלפתי את השמנת המתוקה לשמנת לבישול בעלת 10% שומן.
גבינת העזים שלקחתי גם היא בעלת אחוז שומן נמוך יחסית (9%).
בכך הפחתי את הערך הקלורי שבו וקיבלתי קיש טעים ביותר וקצת יותר בריא.
לכל המפחדים ממתכונים דיאטטיים - אל דאגה, קיש הוא עדיין קיש, אפשרי לעשות אותו יותר בריא אך לא דיאטטי :)

אז בואו נעבור למתכון:

זמן הכנה: שעה וחצי
זמן אפיה: 10 דקות +חצי שעה

כמות מנות: 8-12
תבנית: תבנית עגולה 24 ס"מ

מרכיבים:
לבצק:
160 גר' קמח (כוס ו-2 כפות)
80 גר' חמאה חתוכה לקוביות
ביצה אחת
1/3 כפית מלח
כף מים לפי הצורך

למלית:
2 כרישות
200 גר' תרד שטוף (חבילה אחת)
סלסלת פטריות שמפיניון
3-4 עגבניות מיובשות (לפי הטעם)
90 גר' (חצי גליל) גבינת עזים 9%
קורט מלח

לרוטב רויאל:
מיכל שמנת לבישול 10% (250 מ"ל)
2 ביצים
כף וחצי קמח לבן
קורט אגוז מוסקט
קורט מלח

אופן הכנה:
  1. נתחיל בהכנת הבצק:
    1. שמים במעבד מזון עם להב פלדה את הקמח, חמאה חתוכה לקוביות ומלח, מעבדים עד ליצירת תערובת פירורית.
    2. מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד עד להתגבשות בצק רך. במידת הצורך מוסיפים גם כף מים. שימו לב, במידה ואין לכם מעבד מזון ניתן לעבוד עם הידיים, תקבלו בצק לא פחות מקסים.
    3. עוטפים את הבצק בניילון ומעבירים למקפיא לכ-20 דקות.
  2. מחממים את התנור ל175 מעלות.
  3. בינתיים מכינים את המלית:
  4.  
    1. שוטפים את הכרישה וחותכים לטבעות.
    2. מחממים במחבת כף שמן ומטגנים את הכרישה עד להשקפה.
    3. שוטפים את הפטריות, חותכים אותם לרצועות ומוסיפים לכרישה.
    4. מוסיפים גם את התרד השטוף לכרישה ולפטריות.
    5. מוסיפים קורט מלח ומטגנים עד שהתרד מאבד מנפחו ומתאדים הנוזלים מהפטריות והתרד (כרבע שעה).
    6. נעביר את המלית לצלחת עמוקה או קערה.
    7. נחתוך את העגבניות המיובשות לרצועות, נוסיף למלית ונערבב.
  5. נחזור לבצק: 
    1. נוציא את הבצק מהמקרר, נקמח את משטח העבודה ונרדד עליו את הבצק לעובי של כ-2-3 מ"מ.
    2. נשמן את התבנית ונעביר את הבצק לתבנית, כך שיעטוף את כל התבנית. נעבור עם הידיים על הבצק ונשטח אותו לתבנית, נוודא כי הוא עוטף את כל השוליים ולא עבה בפינות .
    3. נחורר את הבצק עם המזלג ונכניס אותו שוב למקפיא לכ-5 דקות.
    4. נוציא את התבנית מהמקפיא, נשים על הבצק נייר אפיה או נייר אלומיניום עם איזשהו סוג של גריסים שיעבדו כמשקולת, אני שמתי גרגירי חומוס.
       
    5. נכניס את הבצק לאפייה עיוורת של 10 דקות.
    6. נוציא את הבצק מהתנור, נוריד ממנו את המשקולת שלנו ונשאיר אותו להצטנן מעט לפני שנמלא אותו במלית.
  6. הכנת רוטב רויאל:
    1. שמים בקערה את כל רכיבי הרוטב ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית לתמיסה אחידה.
  7. הרכבת הקיש:
    1. שמים על הכתלית את המלית ומפזרים בצורה אחידה.
    2. שמים מעל עיגולי גבינת עזים.
    3. שופכים מעל לכל את רוטב הרויאל שהכנו.
  8. מכניסים לתנור לחצי שעה.
  9. מוציאים מהתנור כשהקיש זהוב ויפה.
      
  10. נותנים לו להתקרר מעט ומעבירים לצלחת ההגשה.


בתאבון יקירים וחג שבועות שמח!
 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

linkwithinn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...