יום חמישי, 22 במאי 2014

PIZZA



והנה הגענו למתכון איטלקי שני בבלוג - אחותו היותר מפורסמת של קלצונה.
פיצה זה אחד המאכלים האיטלקיים המפורסמים בעולם (כמובן אחרי פסטה), אוכלים אותה בפיצריות, אוכלים במסעדות, מכינים בבית, בערים ענקיות ובעיירות קטנות.
לכל אחד יש את הפיצה האהובה עליו, עם בצק דק או עבה, עם רוטב עגבניות מרוסקות טרי, או מבושל עם בצל ושום, בלי תוספות או עם מלא תוספות, עם סוג גבינה אחד או עם כמה סוגים.
אין סוף לסוגי הפיצות, שלא נדבר על צורתן - עגולות, מרובעות, ארוכות...
באיטליה בכל איזור ועיירה יש מתכון משלה לפיצה, ולכן קשה להגדיר מהו מתכון קלאסי לפיצה איטלקית, כי זה תלוי איזור.
אני אציג לכם את המתכון האהוב עלי לפיצה איטלקית שלי:

זמן הכנה: שעה וחצי - שעתיים
זמן אפיה: 10 דקות

תבנית: משטח אפיה או אבן לפיצה, או תבנית אפיה עגולה מחוררת לפיצה
כמות מנות: כ-8-9 מנות (2 פיצות עגולות בינוניות או פיצה מלבנית אחת גדולה)

מרכיבים:
לבצק:
3 כוסות קמח חיטה לבן
0.5 כפית מלח
כפית סוכר
כף שמרים יבשים אינסטאנט
2 כפות שמן זית
1.5 כוס מים פושרים

לרוטב עגבניות:
1 בצל בינוני
2 שיני שום
250-300 גר' עגבניות מרוסקות
0.5 כף רסק עגבניות
0.5 כף סוכר (יכול להיות שפחות, תלוי בחמוציות העגבניות ורסק עגבניות).
מלח ופלפל לפי הטעם.
בזיליקום או ארגנו יבש וקצוץ.

200 גר' גבינת מוצרלה (או כל גבינה קשה אחרת)

תוספות לפי טעמכם, להלן התוספות שלי כאן:
200 גר' פטריות שמפיניון
16 עגבניות שרי חצויות ל-2
100 גר' גבינה בולגרית מעודנת

אופן הכנה:
  1. מתחילים בהכנת הבצק:
    1. מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים מלח ומערבבים.
    2. מוסיפים סוכר ומערבבים, מוסיפים שמרים ומערבבים, כך שיתפזרו באופן אחיד.
    3. מוסיפים את השמן ולאחר מכן מתחילים בהוספת המים.
      חשוב! חשוב! חשוב! לא שופכים ישר את כל המים, מתחילים בהוספת כוס ורבע, מתחילים בלישה ורואים איך מתגבש הבצק. במידה ומתקבל בצק יבש או לא מתגבש טוב מספיק מוסיפים עוד מים, במידה והתקבל בצק רך נעצור ככה.
    4. יש לשים את הבצק כ-5 דקות עד לקבלת בצק רך. (ניתן לשים במיקסר או בידיים לפי העדפותיכם).
      
      לפני התפיחה
  2. מכסים את הבצק במגבת לחה או בניילון ומשאירים במקום חם לשעה-שעה וחצי עד להכפלת נפחו.
    
    אחרי התפיחה
  3. בינתיים מכינים את הרוטב:
    1. קוצצים את הבצל ומטגנים במחבת עד להשקפה.
    2. מוסיפים לבצל שום קצוץ, ומטגנים עוד כדקה-שתיים.
    3. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק עגבניות מערבבים ומבשלים.
    4. טועמים ומוסיפים את הסוכר, מלח ופלפס עד לקבלת טעם רצוי.
    5. מוסיפים אורגנו או בזיליקום ומערבבים.
    6. זהו הרוטב מוכן :). 
  4. מכינים את התוספות:
    1. חוצים את עגבניות שרי לשני חצאים.
    2. קוצצים את הגבינה הבולגרית לקוביות קטנות.
    3. במידה ומדובר בפטריות טריות - נשטוף את הפטריות ונחתוך לרצועות.
      במידה ומדובר בפטריות משומרות - נסנן אותן מהנוזלים, נשטוף אותן, ונייבש במחבת חמה ללא שמן עד לאידוי של כל הנוזלים.
  5. נעבור להרכבת הפיצה:
    1. מחממים את התנור ל225 מעלות.
    2. לאחר שהבצק תפח מוציאים ממנו את האויר, ולשים כחצי דקה.
    3. נחתוך את הבצק לשני חלקים (במידה ומכינים פיצה אחת גדולה אין צורך בכך, משתמשים בכל הבצק, הרוטב והתוספות).
    4. נקמח את הקרש ונרדד עליו את החצי הראשון לצורת עיגול.
    5. נעביר את הבצק לתבנית אפיה שטוחה.
    6. נשים על הבצק המרודד טיפה מהרוטב ונמרח על כל הפיצה תוך השארה של כ-1.5 ס"מ של בצק נקי במסגרת.
      טיפ: לקבלת פיצה יותר קראנצ'ית נכניס אותה כעת לתוך תנור לכ-2 דקות.
    7. אחרי שהוצאנו מהתנור, נוסיף עוד רוטב וננפזר מעל את הגבינה.
    8. נפזר את התוספות שהכנו, אני שמתי בסדר הבא:שמים את הפטריות, עגבניות שרי ומעל מפזרים את הגבינה הבולגרית.
    9. נכניס את הפיצה לתנור שחומם מראש לכ-10 דקות.
    10. בינתיים מכינים את הפיצה השנייה, נכניס אותה לתנור לאחר הוצאת הראשונה.
      במידה ויש לכם תנור גדול, ניתן להכין את שתי הפיצות במקביל ולהכניסן יחד.
    11. מוציאים את הפיצה כשהגבינה נמסה והתחתית והמסגרת זהובים.


 

BON APETIT



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

linkwithinn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...