יום שני, 19 במאי 2014

קלצונה או Calzone al forno

סוף סוף הגענו למטבח האיטלקי  - לא אסתיר מכם שהוא גם אחד האהובים עלי.
יש הטוענים שמדובר באחד המטבחים המשמינים, עקב כמות הבצקים שבו (את זה אני אשאיר לדיאטנים) אך אומר לכם שלדעתי כל מטבח יכול להיות משמין, אם לא נדע את הכמויות. מה שכן בהחלט קשה להפסיק לאכול את כל סוגי הפסטות, פיצות, ניוקי ומטעמים רבים אחרים שיש להציע לנו למטבח האיטלקי.
היום אתחיל דווקא מקלצונה, ולא כי אני מכינה אותם כל יום שישי, אלא כי חלמתי להכין אותם כבר הרבה מאוד זמן.
קלצונה הוא סוג של פיצה סגורה, רק עם מלית שונה מהפיצה.
בתרגום מאיטלקית מדובר במכנסיים בתנור. קלצונה הומצאו על ידי טבחים איטלקיים כדי לפתות את הלקוחות הסקרנים לדעת מה המלית בהם, ולכן מכינים אותם עם מליות הכי מגוונות: גבינות, עוף, בקר, חצילים, קישואים, זיתים, תפ"א ועוד רבות אחרות.

אני הכנתי קלצונה עם מלית של חצילים, פטריות, גבינה בולגרית ועגבניות מיובשות.

להלן המתכון:

זמן הכנה: שעה וחצי
זמן אפיה: 10 דקות

כמות מנות: 8 קלצונה גדולים
תבנית: תבנית אפיה שטוחה

מרכיבים:
לבצק:
3 כוסות קמח לבן
1/2 כפית מלח
2/3 כפית סוכר
כף שמרים
2 כפות שמן זית
כוס ורבע מים פושרים

למלית:
1 בצל בינוני
1 חציל בינוני-גדול
סלסלת פטריות שמפיניון
70 גר' גבינה בולגרית מעודנת
4 עגבניות מיובשות
צרור עלי בזיליקום
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנה:
 
  1. נחמם את התנור ל-225 מעלות.
  2. מתחילים בהכנת הבצק:
    1. מנפים את הקמח לתוך קערה, מוסיפים מלח ומערבבים.
    2. מוסיפים את הסוכר והשמרים ונערבב שוב.
    3. מוסיפים את השמן ומתחילים בהוספה הדרגתית של מים פושרים תוך כדי לישה עד לקבלת בצק אחיד.
      שימו לב, אל תוסיפו ישר את כל המים, כמות המים תלויה בקמח, לכן יכול להיות שלא תצטרכו את כל המים.
    4. יש לשים את הבצק כ-5 דקות (עם מיקסר או בלישה ידנית לפי בחירתכם) עד לקבלת בצק אחיד, רך ולא דביק.
      לפני התפיחה
       
    5. תכסו את הקערה עם ניילון או מגבת לחה ותשאירו במקום חם לכשעה וחצי.
      אחרי התפיחה
       
  3. בינתיים נכין את המלית:  
  4.  
    1. נקלף את החצילים, נפרוס לעיגולים ברוחב של כ1-1.5 ס"מ, נעביר למסננת שנשים מעל לקערה ריקה ונמליך עם מלח גס להוצאת המרירות. נשאיר את החצילים כחצי שעה.
    2. נקצוץ את הבצל ונעביר לטיגון במחבת עד שנהיה שקוף. 
    3. נשטוף את החצילים מהמלח, נייבש עם מגבת נייר, נקצוץ לקוביות בגודל של כ1*1 ס"מ.
    4. נעביר את החצילים הקצוצים למחבת עם הבצל.
       
    5. בינתיים נשטוף את הפטריות ונחתוך לחתיכות ברוחב של כחצי ס"מ ונעביר למחבת עם החצילים. נטגן ביחד כ-10-15 דקות עד שיהיו רכים ומוכנים.
    6. בשלב הזה אתם יכולים להוסיף מלח ופלפל לפי טעמכם, אבל תזהרו לא להגזים מכיון ונוסיף בהמשך עוד גבינה מלוחה ועגבניות מיובשות.
    7. נוריד את החצילים עם הפטריות מהאש, נעביר לקערה נקייה וניתן להתקרר.
    8. נחתוך את העגבניות המיובשות לרבועות דקות.
    9. נקצוץ את הגבינה הבולגרית.
    10. נעביר את העגבניות המיובשות ואת הגבינה הבולגרית לקערה עם החצילים והפטריות ונערבב.
      הערה: אל תשכחו לטעום את המילוי! כל אחד אוהב רמת מליחות שונה לכן תטעמו את המילוי לפני הוספת גבינה ועגבניות מיובשות ובתהליך הוספתם ההדרגתי עד שתגיעו לטעם הרצוי.
    11. נוסיף את הבזיליקום ונערבב.
       
  5. זהו הבצק והמילוי מוכנים! :)
  6. כעת נעבור להרכבה:
    1. נוציא מהבצק שתפח את האוויר, ונלוש אותו טיפה עם היד על מטח מקומח ונגלגל לגליל ארוך.
        
    2. נחתוך את הגליל ל8 חלקים שווים ונגלגל כל אחד מהם לכדור, נניח את הכדורים בצד ונכסה עם מגבת לחה על מנת שלא יתייבשו.
    3. נרדד כל כדור לעיגול בקוטר של כ-15 ס"מ וברוחב של כ-0.5 ס"מ.
    4. נשים על אחד החצאים של העיגול את המלית (כ-3 כפות), אל תשכחו להשאיר כ1 ס"מ פנוי בשוליים.
    5. נכסה את הקלצונה עם החצי השני שלהם ונהדק בשולים, לאחר מכן ניקח מזלג ונעבור איתו בשוליים, כך אנחנו גם נעצב אותם וגם נהדק עוד יותר חזק.
    6. נעביר את הקלצונה לתבנית אפיה שטוחה מרופדדת בנייר אפייה.
    7. נמרח אותם באמצעות המרית בשמן זית ונכניס לתנור לכ-10 דקות.
    8. נוציא את הקלצונה כשהם זהובים ויפים.
בתאבון יקירים :)
 
 
   

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

linkwithinn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...