יום שבת, 31 במאי 2014

בלינצ'ס גבינה

 


 
אנחנו מתקרבים בצעדי ענק אל החג הכי לבן שלנו ולכן צריכים למלא את רשימת הבישולים שנכין לכבודו.
אני רוצה להציע לכם מתכון לבלינצ'ס גבינה, אבל לא סתם בלינצ'ס נדוש אלא מנה חגיגית ויפה להפליא שתשאיר את כל האורחים עם פה פעור.
בלינצ'ס נפוץ בהרבה ממטבחי העולם (מטבח רוסי, צרפתי, בריטי, גרמני, אוסטרי, אמריקאי וכמובן יהודי), מכינים אותם מקמחים שונים ועם מליות מגוונות או בלי מלית בכלל.
בלינצ'ס עם גבינה בארצינו אינו חידוש בכלל, אבל אני החלטתי להכין אותם בסגנון אוסטרי חגיגי.
לא אשקר לכם ואומר לכם שהכנתם זריזה, אבל התוצאה שווה כל שניה שהשקעתם עליהם.
 
אז בואו נעבור למתכון:

זמן הכנה: שעה
זמן אפיה: רבע שעה

תבנית: תבנית קרמית או זכוכית אליפסית בגודל של כ-15*20 ס"מ
כמות מנות: 8 מנות

מרכיבים:

לבלינצ'ס:
3 ביצים
כף וחצי סוכר
שליש כפית מלח
500 מ"ל חלב
3 כפות שמן
280 גר' קמח

למילוי:
500 גר' גבינה לבנה לאפייה 5% (לא נוזלית) 
2 ביצים
3 כפות סוכר

לקרם מעל הבלינצ'ס:
ביצה אחת
3/4 כוס חלב
כף אחת סוכר
שפורפרת תמצית וניל

אופן הכנה:
  1. נחמם את התנור ל-180 מעלות.
  2. להכנת הבלינצ'ס:
    1. נשים בקערה את הביצים, מלח וסוכר ונערבב עם מטרפה ידנית עד שמתקבלת תמיסה בהירה ואוורירית.
    2. נוסיף כ-200 מ"ל חלב ונערבב.

      שימו לב, עדיף שהחלב יהיה פושר, לא רותח (כדי שהביצים לא יתבשלו) ולא קר מהמקרר.
    3. ננפה את הקמח ונוסיף בהדרגה לקערה תוך ערבוב.
    4. אחרי שסיימנו להוסיף את הקמח נוסיף את שאר החלב. אמורה להתקבל לנו תמיסה נוזלית.
    5. נוסיף את השמן ונערבב.
    6. נשאיר את התמיסה לכרבע שעה.
    7. נחמם מחבת כבדה (עדיף מחבת לבלינצ'ס, אבל אפשרי גם מחבת כבדה רגילה) ונשמן אותה בשכבה דקה עם שמן צמחי (אפשרי גם עם חמאה, אבל שמן צמחי יותר בריא).
      שימו לב, המחבת רותחת, תזהרו על האצבעות והידיים. יש כמה אפשרויות לשימון מחבת:
      1. חותכים בצל או תפוח אדמה ל2 חצאים, לוקחים מזלג ומכניסים בצד העגול של חצי הירק, שופכים את השמן לקערה או צלחת ואחרי כל בלינצ'ס טובלים את התפוח אדמה או בצל עם הצד השטוח ומשמנים את המחבת - זוהי שיטת סבתא.
      2. שיטה שניה והיותר מודרנית זה פשוט לקחת מברשת בישול :)
    8. שופכים על המחבת מהבלילה ומסובבים את המחבת כך שהבלילה תתפוס את כל שטח המחבת ויתקבל לנו בלינצ'ס דק ועגול.
    9. מחכים עד שהבלינצ'ס יזהיב והופכים אותו. שימו לב, שלבלינצ'ס יהיה בישול נוסף, לכן תשאירו צד אחד יותר זהוב וצד שני פחות.
    10. מורידים את הבלינצ'ס על צלחת שטוחה ושמים אחד על השני עם כך שהצד הזהוב יהיה למעלה.
    11. חוזרים על הפעולה עד שנגמור את הבלילה.
  3. מכינים את המלית:
    1. נעביר את הגבינה דרך מסננת דקה, כדי שלא ישארו גושים.
    2. בעזרת מטרפה ידנית נטרוף בקערה נפרדת את הביצים, נוסיף אל הביצים את הסוכר ותמצית הוניל ונמשיך לטרוף.
    3. נעביר את בלילת הביצים לקערה עם הגבינה ונערבב עד לקבלת תמיסה אחידה.
  4. הרכבת הבלינצ'ס:
    1. לוקחים כ-3 כפות מהמלית ושמים בצורת פס באחד מהצדדים של הבלינצ'ס (כ-3 ס"מ מהשוליים) ומתחילים לגלגל אותו מהצד של המלית.
    2. מסדרים את הבלינצ'ס המגוגלים בתבנית שבה נאפה אותם.
  5. מכינים את הקרם לבליצ'ס:
    1. נערבב את החלב עם הביצה והסוכר לבלילה אחידה ובהירה.
    2. נשפוך את הקרם בצורה אחידה מעל לבלינצ'ס המסודרים בתבנית.
  6. נכניס את הבלינצ'ס לתנור ונאפה כרבע שעה.
  7. נוציא את הבלינצ'ס ונפזר מעל אבקת סוכר או פירות יער או גם וגם .



בתאבון :)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

linkwithinn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...