עוגת שזיפים קיצית


שלום חברים,
אני חייבת לפתוח את הפוסט הזה בהתנצלות על שבועיים של שתיקה, אני בתקופה עמוסה אבל מלאת רעיונות למתכונים חדשים, מקווה שתראו אותם בקרוב כאן :)
עכשיו החלטתי לחזור אליכם עם עוגת שזיפים קיצית ומופלאה. אני בכלל חושבת שלפירות הקיץ מגיע את הכבוד שלהם וצריך להכין כמה שיותר דברים מהם, כל עוד זה העונה. בפוסט הקודם כיכבו אצלינו משמשים בעוגת שלושת הגבינות, הפעם החלטתי ללכת על שזיפים ותאו מה יצא :)

בואו נעבור למתכון:

זמן הכנה: 15 דקות
זמן אפייה: 30-35 דק'

תבנית: תבנית אינגליש קייק 30 ס"מ
כמות מנות: 10 מנות

מרכיבים:
75 גר' חמאה רכה (מוציאים כשעה לפני מהמקרר)
חצי כוס סוכר
שקית סוכר וניל או שפורפרת תמצית וניל (עדיף תמצית)
100 גר' גבינה לבנה 5%
כף שמנת חמוצה
3 ביצים
כוס ורבע קמח לבן
שקית אבקת אפייה
4 שזיפים גדולים ושטופים

אופן הכנה:
 

 
  1. מחממים את התנור ל170 מעלות.
  2. שמים בקערת המיקסר את החמאה יחד עם הסוכר ותמצית הוניל
    ומערבבים עם וו גיטרה עד לקבלת קרם חמאתי.
  3. מוסיפים את הגבינה ואת השמנת החמוצה וממשיכים לערבל עד להטמעה.
  4. מוסיפים את הביצים, אחת אחת תוך כדי הערבול.
  5. מנפים את הקמח ואבקת הסוכר לקערה ריקה ויבשה ומתחילים בהוספת תערובת הקמח בהדרגה תוך כדי הערבול.
  6. לאחר הטמעת כל הקמח מקבלים תערובת לא נוזלית מדי כמתואר בתמונה.
  7. חותכים את השזיפים לקוביות בגודל של כ-1.5*1.5 ס"מ.


  8. מוסיפים את השזיפים לתערובת הבצק, מערבבים את הכל עם מרית, כך שהשזיפים יתפזרו בצורה אחידה.
  9. מרפדים את התבנית עם נייר אפייה ומשמנים את הנייר, כדי שהוגה לא תדבק אליו.
  10. שופכים את התערובת אל תבנית האינגליש קייק, ומיישרים עם המרית, כך שהתערובת תכסה את התבנית בצורה אחידה.
     
  11. אופים את העוגה כ-30-35 דק' עד להזהבה, מומלץ להפוך את התבנית תוך כדי האפייה (לשם קבלת מרקם אחיד).
     
  12. נותנים לעוגה להתקרר לאחר האפייה, לאחר מכן נעבור עם הסכין בצדי התבנית כדי להפריד את העוגה מהדפנות. נכסה את התבנית בצלחת ארוכה ונהפוך, לאחר מכן נשים מעל את הצלחת שנרצה להגיש בה ונהפוך פעם נוספת כך שהעוגה תהיה מונחת כפי שהייתה באפייה.
     
  13. מפזרים מעל אבקת אפייה ומגישים.


     
בתאבון :)

 

תגובות